Közélet

Pénzbüntetést kapott Sebastiano Vadala

Pozsony | Garázdaság és veszélyes fenyegetés miatt 3000 euró pénzbírságot szabott ki a tőketerebesi járásbíróság Sebastiano Vadalára. „Amennyiben a vádlott nem fizeti ki a kiszabott összeget, a tőketerebesi járásbíróság tíz hónapos börtönbüntetést szab ki" – mondta a TASR-nek szerdán Anna Pančurová, a kassai Kerületi Bíróság szóvivője.
TASR

2018. december 12. 15:33

Sebastiano Vadala - TASR-felvétel

Sebastiano Vadala Antonino Vadala olasz vállalkozó testvére. Utóbbi ellen Olaszországban kábítószerrel összefüggő bűncselekmény miatt folyik eljárás.

Enyhítő körülmény volt Sebastiano Vadala esetében, hogy a bűncselekmény elkövetése előtt tisztes életet élt, illetve, hogy bevallotta a tettét. A járásbíróság ítélete ellen az ügyész fellebbezett, ezért a per a kerületi bíróságon folytatódik majd tovább.

A vád két olyan bűncselekményre vonatkozik, melyeket a vádlott 2017 szeptemberében követett el. „A vádlott rátámadt a sértettre, elkapta a nyakát és fojtogatta, illetve azzal fenyegette meg, hogy megöli őt, azt állítva magáról, hogy maffiózó. A másik esetben ismételten megtámadta ugyanezt a sértettet és többször is ököllel az arcába vágott” – számolt be róla korábban Milan Filičko, a Kassai Kerületi Ügyészség szóvivője. A gyanúsítottat akkor három évig tartó szabadságvesztés fenyegette. Márciustól júniusig volt letartóztatva, 2000 euró óvadék ellenében helyezték szabadlábra.

A testvérét, Antonino Vadalát egy európai elfogatóparancs alapján május 15-én szállították Szlovákiából Olaszországba. A vállalkozó szlovákiai tevékenységéről és kapcsolatairól meggyilkolása előtt Ján Kuciak oknyomozó újságíró is írt.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

A külföldi élelmiszer továbbra is kiszorítja az üzletekből a hazait

Érsekújvár: a hóban fekve találták meg az eltűnt nőt

Több harmadosztályú út javítását tervezik Nyitra megyében

Megújult a kaszárnya déli szárnyának teteje is

Modellektől lopott, manipulált képekkel csábította Alena Zs. Glváčot

Fucsovics továbbra sincs a DK-csapatban

Legfrissebb galériák
Olvasta már?