Közélet

Péntekig itt motoroznak a „farkasok”

Pozsony | Ma és holnap Szlovákia útjait járja az orosz nacionalista motoros csoport, az Éjjeli Farkasok. A motorosok, akik a második világháborúban aratott győzelem évfordulója alkalmából motoroznak Moszkvától Berlinig, tegnap érkeztek meg Brünnből Pozsonyba, ahol megkoszorúzták a Slavín emlékművet.
ÚJ SZÓ ONLINE

2016. május 5. 11:32

A tavalyihoz képest lényegesen visszafogottabb fogadtatásban részesültek. Míg egy évvel ezelőtt több száz fős tömeg fogadta őket, tegnap már csak néhány tucat oroszbarát rajongó várta érkezésüket. A Vlagyimir Putyin orosz elnök politikáját támogató Éjjeli Farkasokat Oroszország pozsonyi nagykövete és Ján Čarnogurský volt szlovák miniszterelnök is üdvözölte. Csehországba és Szlovákiába beengedték őket, viszont múlt héten biztonsági okokra hivatkozva nem engedték be őket Lengyelországba. Robert Kaliňák belügyminiszter korábban jelezte, akinek érvényes schengeni vízuma lesz és neve nem szerepel az Európai Unió tiltólistáján, azt átengedik a határon. Mozgásukat a rendőrség figyeli.

Az Éjjeli Farkasok Pozsonyból keletre indultak, a Duklai emlékművet fogják megkoszorúzni, majd Besztercebányán is megállnak a Szlovák Nemzeti Felkelés Múzeumában. Szlovákiát pénteken hagyják el. (dem, SITA)

 

Önnek ajánljuk

MKP-összefogás Matovičcsal?

Jövőre biztosan drágul az áramszolgáltatás

Frissítve

Kočner Bödörnek: Fico a mi főnökünk

Olajpiac: enyhült a feszültség, mégis többe kerül majd a benzin

LISTA: Ennyit kell országonként dolgozni az új iPhone 11 Pro-ért

Frissítve

November 25-én választanak újra elnököt a Legfelsőbb Bíróság élére

Legfrissebb galériák
Olvasta már?