Közélet

Pellegrini: Szlovákia innovációs diplomatát küld Izraelbe

Az Egyesült Államok, Kína és Finnország után Izraelbe is innovációs diplomatát küld Szlovákia. Minderről Peter Pellegrini kormányfő (Smer-SD) tájékoztatott az Izraelbe tartó repülőútja alatt.
TASR

2019. február 18. 14:48

Peter Pellegrini - TASR-felvétel

„A világ országai közül csupán négyben fog tevékenykedni szlovák innovációs diplomata, a negyedikben, Izraelben nyáron kezdheti meg a munkáját" – erősítette meg Pellegrini.

A kormányfő elmondása szerint a szakemberük csak a fejlesztésekkel, a modern technológiákkal és a kutatásokkal foglalkozna. „Az a célunk, hogy egyfajta hidat képezzen a szlovák és az izraeli cégek között, hogy összekösse velük a kutató-fejlesztő intézeteinket. Emellett segíthet a közös kutatási projektek, illetve intézmények létrehozásában, amelyekben a termékek továbbfejlesztésével foglalkozhatnának" – mondta.

Az innovációs diplomata nem látna el egyéb diplomáciai feladatokat. „Az innovációs diplomata reggeltől estig csak azzal fog foglalkozni, hogy segítsen a szlovák cégeknek kihasználni az izraeli cégek legmodernebb technikáit, és fordítva, abban is segíthet, hogy az izraeli cégek megfelelő kutatási és fejlesztési partnereket találjanak Szlovákiában" – tette hozzá.

Pellegrini azt is hozzátette, hogy szívesen látná Benjamin Netanjahu izraeli kormányfőt Szlovákiában. „Szlovákia az utolsó közép-európai országok közé tartozik, ahol még nem járt hivatalos látogatáson az izraeli miniszterelnök. Remélem, hogy sikerül megegyeznünk, és az év második felére sikerül megszerveznünk a találkozót, abban az esetben, ha a néhány héten belüli előrehozott választásokon újra megválasztják" – zárta.

A kormányfő kedd (2. 19.) estig tartózkodik Izraelben.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Szenzáció: a magyarok legyőzték a vb-ezüstérmest

Elhunyt Keszegh István tanár

Emésztőgödörbe esett egy kisfiú, mentőhelikoptert kellett riasztani

Wales egy korai góllal legyőzte Szlovákiát

Megmentenék a liberális demokráciát az új politikai vállalkozások

Kikötött Norvégiában a bajba jutott Viking Sky luxushajó

Legfrissebb galériák
Olvasta már?