Közélet

Pellegrini a beruházásokról is tárgyalni fog a japán miniszterelnökkel

Pozsony | A japán miniszterelnök először látogat Szlovákiába, Peter Pellegrini (Smer-SD) szlovák kormányfő fogadja őt. A kölcsönös együttműködés megerősítéséről fognak tárgyalni a gazdaság, a beruházások, illetve a tudomány és technika területén. Erről kedden tájékoztatott a kormányhivatal sajtóosztálya.
TASR

2019. április 23. 18:00

Peter Pellegrini - TASR-felvétel

„Japán a jelentős szlovákiai beruházók közé tartozik. Több mint 60 japán cég tevékenykedik itt, amelyek összesen 13 ezer embert alkalmaznak. Idén februárban érvénybe lépett az EU és Japán közötti egyezmény a gazdasági partnerségről, amely lehetőséget nyújt a szlovák exportőröknek, hogy megvethessék a lábukat a japán piacon” – olvasható a kormányhivatal közleményében.

A Pellegrinivel folytatott bilaterális tárgyalásokat követően Abe Sindzó japán kormányfő részt vesz a visegrádi országok (V4) kormányfőinek csúcstalálkozóján, melynek fő témája a V4 és Japán közötti együttműködés elmélyítése lesz. A találkozóra április 25-én kerül sor a pozsonyi várban, egy nappal az Európai Unió-Japán brüsszeli csúcstalálkozó előtt.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Alacsony a választási részvétel a gömöri járásokban is

Egy amerikai nő mindenáron szavazni akart Pozsonyban

Ezúttal is alacsony a választási részvétel a kassai Luník IX lakótelepen

Integráció nem, folklór igen

Döntőben az oroszokat legyőző finnek

Tovább tárgyalnak a 635 eurós minimálbérről

Legfrissebb galériák
Olvasta már?