Közélet

Nyílt nap van az Elnöki Palotában, Kiska várja a látogatókat

Csütörtök reggel 9 órakor megnyíltak az érdeklődők előtt az Elnöki Palota kapui. A belépésre váró embereket Andrej Kiska államfő üdvözölte, aki el is beszélgetett velük.
TASR

2018. június 14. 11:33

Andrej Kiska - TASR/AP-felvétel

A látogatók többsége alapiskolás tanuló és kísérő pedagógus, de érkeztek idősebb diákok, valamint egyéni látogatók is, akiket a szemerkélő eső sem riasztott el.

„Azért jöttem, mert meg szerettem volna tekinteni az Elnöki Palotát, hogy hogyan működnek itt a dolgok, és hogy néz ki belülről” – mondta az egyik fiatalabb látogató. A barátnőjével együtt nagyon tetszett nekik az az előadás, melyet a Csillagok háborúja és A Karib-tenger kalózai dallamára adott elő az elnöki díszőrség a besztercebányai katonazenekarral közösen.

Az érdeklődőket történelmi tárlatvezetéssel, díszőrség-váltással, katonazenével és folklór egyesületek fellépésével várják. Az idei nyitott nap újdonsága a Fehér Éjszaka csapat fényinstallációja lesz. Az Elnöki Palota 17 óráig látogatható.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk
Legfrissebb galériák
Olvasta már?