Közélet

Nem lesz alagút Szoroskőnél

Pozsony | Bár még tart a déli R2-es gyorsforgalmi út Rozsnyó és Szádalmás közti, Szoros-kői-alagutat magába foglaló szakaszának megépítésére kihirdetett verseny, a közlekedési tárca lapunknak elismerte, mindent elkövetnek annak érdekében, hogy az alagutat tartalmazó projekt ne valósuljon meg. A jelenlegi válsághelyzetben nincsenek meg a kellő anyagi források az építkezés finanszírozására.
Demecs Péter

2020. június 15. 19:00

Érsek Árpád
Érsek Árpád (jobbra) az R2-es folytatásáért meghirdetett tüntetésen, 2017-ben

Az előző kormányban a Híd prioritásként kezelte az R2-es folytatását, a párt képviselői a Szoroskői-alagút megépítéséért tartott tüntetésen is részt vettek nem sokkal azután, hogy a pénzügyminisztérium szakértői először kérdőre vonták az egész projektet. 
„Egyetlen tendert sem lehet kiírni anélkül, hogy a pénzügyminisztérium ne bólintana rá. Az R2-es építéséért tartott tiltakozó akciók elsősorban arra voltak jók, hogy nyomást gyakoroltunk a pénzügyminisztériumra. A legnehezebb tárgyalások még előttünk vannak, ám meggyőződésem, hogy a szóban forgó tendereket ki fogjuk írni” – mondta a 2017-ben tartott tüntetésen Bugár Béla, a Híd akkori elnöke. A versenyt végül tavaly év végén kiírta az Érsek Árpád vezette közlekedési tárca, a problémáknak viszont ez sem vetett véget. 

Számos kérdőjel

A pénzügyminisztérium alá tartozó Értéket a Pénzért (ÚHP) elemzőcsoport az idei parlamenti választás előtt, nem sokkal a tender kihirdetését követően kiadott egy elemzést, melyben megkérdőjelezte az egész projektet, s arra figyelmeztetett: tekintettel arra, hogy a tervezett út, illetve az alagút geológiailag rendkívül kiszámíthatatlan hegyvidéken épülne, valószínűsíthető, hogy a későbbi komplikációk miatt megemelkedne az egész projekt ára, s az építkezésre meghatározott több mint öt évet sem sikerülne betartani.
Az R2-es szóban forgó szakaszával kapcsolatban ráadásul nemcsak geológiai, hanem finanszírozási problémák is felmerültek. Az államnak nem volt pénze az útépítésre, ám a tárca előző vezetése abban bízott, hogy uniós forrásokból lehet majd finanszírozni az építkezést. Azóta kiderült, az Európai Bizottság minden jel szerint nem adná áldását ennek az útszakasznak a finanszírozására: tekintettel a helyi forgalomsűrűségre ugyanis túl nagy kiadásról lenne szó. 
Érsek Árpád az Új Szónak elmondta, megérti, hogy jelenleg nincs pénz az út építésére, az ÚHP kritikáját viszont elutasítja. „Ha az Értéket a Pénzért elemzőcsoport véleményén fog múlni az infrastruktúra bővítése az országban, akkor soha semmilyen út nem épül meg. Korábban az R2 folytatását is kifogásolták Kriváň és Mýtna között. Én akkor a projektet bevittem a kormányülésre, az rábólintott és ki voltak lőve” – tette hozzá a volt a miniszter. 

Szoroskő
A szoroskői hágónál minden marad a régiben, a közúti alagút a jelenlegi kormánytól nem fog zöldet kapni - TASR-felvétel

Meghiúsult terv

Az új közlekedési miniszter, Andrej Doležal (Sme rodina) már nem rejti véka alá, hogy az elődje által meghirdetett projekt teljes leállításán dolgoznak. „Az R2-es gyorsforgalmi út Rozsnyó–Szádalmás (Szoroskői-alagúttal) szakaszára kihirdetett versenytárgyalás még folytatódik. Olyan szakaszról van szó, amelyet a jelenlegi válsághelyzetben nem lesz lehetőség az állami költségvetésből finanszírozni. A Nemzeti Autópálya-kezelő Társaság (NDS) ezért keresi a módját annak, hogyan lehetne az erre a szakaszra kiírt versenyt törvényes módon eltörölni. A versenytárgyalást csak a vonatkozó törvényben meghatározott pontos indokok alapján lehet megszüntetni, tehát nem a miniszter vagy a minisztérium önkényes döntéséről van szó” – mondta az Új Szónak a közlekedési tárca szóvivője, Ivan Rudolf.
Veronika Remišová (Za ľudí) beruházásokért felelős miniszterelnök-helyettes a Kassai kerületben tett látogatása során közölte: alternatívát kell keresni a Szoroskői-alagút projektjéhez. „A közlekedési tárcának kell jelenleg felmérnie a kialakult helyzetet, ám a mi szemszögünkből egy nagyon rosszul előkészített projektről van szó. A Szoroskői-alagút az előző kormány tipikus öröksége. Nekünk, a Za ľudí pártban meggyőződésünk, hogy a régióknak szüksége van jó infrastruktúrára, ezért a kormányban azt fogjuk javasolni, hogy találjuk meg a projekt alternatíváját” – állítja Remišová. 

Nincs alternatíva

Érsek szerint viszont ebben az esetben nem létezik alternatíva. „A hegyoldalban aligha tudnak utat szélesíteni. Az egyetlen megoldás az alagút” – mondta lapunknak a volt miniszter, hozzátéve: az elemzők ajánlásai alapján több alkalommal módosítottak a projekten, a jelenlegi formája pedig már megállta a helyét. „Nem mondom, hogy tökéletes volt, de minden hiányosságot orvosolni lehetett volna, idővel meg a szükséges anyagi forrásokat is megtalálták volna. Ha leállítják az egész projektet, utána már nagyon nehéz lesz valamikor újrakezdeni” – állítja Érsek. 

A Szoroskői-alagút projektje

  • A Nemzeti Autópálya-kezelő Társaság (NDS) tavaly év végén írta ki a versenyt az R2-es gyorsforgalmi út Rozsnyó–Szádalmás közti 14 kilométeres szakaszára, melynek részét képezi a több mint négy kilométeres Szoroskői-alagút és további 12 híd.
  • Tegnap, június 15-én járt le a határidő az ajánlatok benyújtására.
  • A győztessel 2020 végéig kellett volna aláírni a szerződést, a munkálatok a tervek szerint 1825 napot, több mint öt évet vettek volna igénybe. Az NDS és a közlekedési tárca jelenleg keresi a módját annak, hogyan lehetne legálisan leállítani a versenyt. 
Támogassa az ujszo.com-ot

Rengeteg hírrel bombáznak minket különböző portálok, s nem könnyű felismerni a valódi- és álhíreket. Ezért is fontos, hogy olyan weboldalakról tájékozódjunk, amelyek megbízható, korrekt információkat nyújtanak.

Az ujszo.com szerkesztőségében minden nap azért dolgozunk, hogy Önök kizárólag ellenőrzött, valós híreket kapjanak weboldalunkon. Ennek biztosítása meglehetősen költséges. Mi viszont szeretnénk, hogy minden kedves olvasónk hozzájuthasson az ellenőrzött információkhoz, ez azonban az Önök anyagi segítsége nélkül hosszú távon nem lehetséges.

Ezért kérjük olvasóinkat, hogy járuljanak hozzá az ujszo.com működéséhez. Számítunk Önökre. Önök is számíthatnak ránk.

Ha támogatna bennünket, kattintson az alábbi gombra. Köszönjük.

Támogatom
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk
Monika Jankovská

Jankovská nem ismert be mindent, de Ficoról és másokról is vallott

Zuzana Čaputová

Čaputová: A magyar és a lengyel álláspont sértheti Szlovákia érdekeit

Deáki

A túlélésért küzd a családi panzió

Boris Kollár

Pénteken hazaengedik a kórházból Boris Kollárt

színház

Nehéz feladat a műsor összeállítása

köhögés

Nem betegség, hanem tünet a köhögés

Legfrissebb galériák
Olvasta már?
logo

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.