Közélet

Nehezen emészt a Smer elnöke

Pozsony | Közel 500 újságíró írta alá azt az elítélő nyilatkozatot, amely Robert Ficónak, a Smer elnökének újságírók elleni újabb támadására reagál.
Ibos Emese

2018. november 15. 08:06

Robert Fico
- TASR-felvétel

Fico a szociális hálón tett közzé egy videóüzenetet, melyben ismét támadja az újságírókat, akik szerinte nem hitelesen tájékoztattak az önkormányzati választás eredményéről, amely a Smer csúfos visszaesését hozta. 

„Az újságírók jelentős része az önkormányzati választás értékelésekor olcsó pénzen megvásárolt komédiásként viselkedett. Ha ez vicces lenne, nevetnénk. Ha viszont az újságírók elfogadják az ellenzék állítását, hogy a nullával egyenlő választási eredményükkel elégedettek, és nem emelik fel hangjukat ez ellen az őrület ellen, akkor a demokráciát veszélyeztetik” – állítja Robert Fico. A Smer elnöke az önkormányzati választások győztesének tekinti a Smert, holott azt magasan a független jelöltek nyerték, a Smer polgármestereinek és önkormányzati képviselőinek száma pedig alaposan visszaesett. 

Fico szerint a sajtó dzsihádot hirdetett pártja ellen. „Újra megnyerjük a parlamenti választást, a komédiás újságírókat pedig üsse meg a guta” – zárta a volt kormányfő. 

2018. november 15. 08:31

A Smer újabb fényes győzelme

Robert Fico durván kikelt az újságírók ellen

Robert Fico volt kormányfő a demokrácia elleni támadásnak minősítette, hogy a sajtó nem az ő szája íze szerint értékelte az önkormányzati választás eredményét. 

Robert Fico kijelentette, hogy a Smer akkor sem sértette meg a demokrácia alapjait, amikor egyedül kormányzott. „Ellenben a sajtó törvénytelenül beavatkozik mások magánéletébe, az újságírók napról napra megsértik a sajtótörvényt, nem tájékoztatnak vagy félretájékoztatnak, de legfőképpen hazudnak, és kitalációkat tálalnak a nyilvánosság elé. S mindezt azért, mert a Smernek el kell buknia” – véli a Smer elnöke. 

Válaszlépésként a legnagyobb hazai véleményformáló újságok szerkesztőségei közös nyilatkozatot adtak ki, melyben elítélik Robert Fico újságírók elleni kirohanását, s arra figyelmeztetnek, hogy már egyetlen halálos áldozat is sok. A nyilatkozat szerint Fico nemcsak elveszítette ítélőképességét, de végtelenül cinikus a meggyilkolt Ján Kuciak és Martina Kušnírová családjával szemben is. Undorítónak tartják fellépését azon újságírókkal szemben is, akik Ján Kuciak halálát követően folytatják a maffiaszerű botrányok leleplezését. Arra is emlékeztetnek, hogy bátor és rátermett újságírók nélkül ma sem tudná a hazai társadalom, hogy Ladislav Bašternák adócsaló, hogy Marián Kočner évekig sikeresen kikerülte, hogy a rendőrség valóban kivizsgálja gyanús ügyét. Nem tudnánk azt sem, hogy Robert Kaliňák belügyminiszterként segített a vietnámi állampolgár elrablásában, és Robert Fico évekig úgy irányította ezt az országot, hogy kialakította a törvény fölött állók csoportját. Robert Fico mindezt a bársonyos forradalom évfordulója előtt közölte, amikor is nemcsak a szabadságunkért, de a sajtószabadságért is harcoltunk.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Átverések fekete péntekre

Párkány: Csicsay Alajos és Gyűgyi László kapta a Pro Urbe-díjat

Várhatóan decemberben nyitják meg az érsekújvári hidat

Raši: Elhárultak az utolsó akadályok is Krasznahorka várának újjáépítése elől

Személyautó ütközött össze egy kamionnal Dunaszerdahely mellett

A kormány több mint 1,8 millió eurót oszt szét a Rozsnyói járásban

Legfrissebb galériák
Olvasta már?

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!