Közélet

Ne a politikusok döntsenek a sajtóban megjelenő tartalomról

Ján Kuciak és menyasszonya, Martina Kušnírová meggyilkolása után elvártuk, hogy az állam megtalálja a módját, hogyan lehetne jobban védeni az újságírókat.
ÚJ SZÓ ONLINE

2019. február 6. 13:12

új szó logo

Ez nem sikerült. Ezzel szemben a kormánypárti politikusok Kotleba pártjával, az ĽSNS-szel azon dolgoznak, hogyan védhetik magukat egyre jobban. Ezért terjesztették be a parlamentbe a sajtótörvény módosítását, és ezért akarják bevezetni, hogy a sajtó legyen köteles teret adni a politikusok válaszának. Holott a politikusoknak rengeteg lehetőségük van, hogy hozzászóljanak azokhoz a témákhoz, amelyekben a sajtóban megjelennek. Ezt a lehetőséget azonban gyakran elutasítják, sőt, néhány médium kérdéseire nem válaszolnak.

A demokratikus társadalomban a politikusoknak nem lenne szabad arról dönteniük, milyen tartalmak jelennek meg a sajtóban. Az a veszély fenyeget, hogy a politikusok minden cikkhez hozzá akarnak szólni, amely róluk szól, akkor is, ha az igazságot írjuk le. El akarják árasztani a sajtót olyan álláspontokkal, amelyek nem biztos, hogy tényszerűek.

A parlament olyan légkörben hagyja jóvá a törvény módosítását, amikor verbálisan támadják az újságírókat, amikor a kritikus lapokat az ország ellenségének nevezik.

Mi, újságírók, felszólítjuk a képviselőket, utasítsák el a sajtótörvény módosítását.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk
Frissítve

Megszületett a Brexit-megállapodás

Vezetői engedély nélkül, részegen okozott balesetet egy férfi a Galántai járásban

Bugár: Nem jártam a Gorilla-ügyhöz kötődő lakásban

Fico: A Smernek semmi köze a Gorillához

Pályázati forrásokból fejleszt Párkány

Dobogós helyen az inflációnk

Legfrissebb galériák
Olvasta már?

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!