MKP-s plakátkampány a menekültkvóta ellen

Pozsony |

<p>Óriásplakát kampányt indított a Magyar Közösség Pártja (MKP) annak az aláírásgyűjtésnek a támogatására, amelyet a menekültkvóták elutasítása és a helyi népszavazások ügydöntővé változtatása céljával indítottak. A &quot;Te vagy a fontos, támogasd a petíciót&quot; feliratú óriásplakátot pénteki pozsonyi sajtótájékoztatóján mutatta be a felvidéki magyar párt vezetése.</p>

 "Nem saját magunkat akarjuk népszerűsíteni, a kampányt az aláírásgyűjtés három témájához társítjuk" - hangsúlyozta Berényi József, az MKP elnöke újságírók előtt az óriásplakát bemutatásakor. Rámutatott: bár a petícióban már több mint 12 ezer aláírást sikerült összegyűjteniük, s ez meghaladja azt a számot, amelynek elérése után a belügyminisztériumnak konzultációt kell folytatnia a petíció témáiról annak elindítóival, az aláírásgyűjtést tovább folytatják. Hozzátette: azt szeretnék, ha minél több további aláírást sikerülne összegyűjteniük, egyebek mellett ezt is kívánja szolgálni a most indított plakátkampány.

"Az óriásplakát kampány kezdete lehet egy új politikának, mert a petíciós akción keresztül megmutatja, hogy számunkra a polgár a legfontosabb" - mondta a kezdeményezésről Forró Krisztián, az MKP kampánykoordinátora. Elmondta: az óriásplakátokból - melyekből már néhányat kihelyeztek - a közeljövőben megközelítőleg kétszáz darabot raknak még ki, leginkább a magyarok által lakott déli régiókban.

Az MKP által októberben indított petíciónak két pontja, egy véleménynyilvánító és egy felszólító része van.

Az első pontban a petíciót aláírók kinyilvánítják, hogy Szlovákia polgáraiként elutasítják, hogy a migránsok befogadása az Európai Unió egyes tagországaiba (kötelező) kvóták alapján történjen, mert úgy vélik, hogy a migránsok esetleges befogadása csak önkéntes alapon valósítható meg. A második pontban a petíció támogatói felszólítják a szlovák belügyminisztériumot, hogy kezdeményezzen olyan jogszabályi módosításokat, amelyek értelmében az érvényes helyi népszavazások a jövőben ügydöntővé váljanak. A petíció szövegében a kezdeményezők kifejtik, hogy ez utóbbit elsődlegesen az adott települések közbiztonságát - ezen belül például a menekültügyi intézkedéseket - érintő, valamint a települések környezetvédelmi viszonyaira és helységnév-változtatására vonatkozó kérdésekben szeretnék valóra váltani.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?