Közélet

Miroslav Marček bevallotta Ján Kuciak és Martina Kušnírová meggyilkolását

Az RTVS információi szerint Miroslav Marček ma bevallotta, hogy ő gyilkolta meg Ján Kuciakot és Martina Kušnírovát.
ÚJ SZÓ ONLINE

2019. április 11. 16:50

Frissítve
Miroslav Marček - TASR-felvétel

Miroslav Marček a Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség (NAKA) csütörtöki kihallgatásán bevallotta, hogy ő lőtt Ján Kuciakra és Martina Kušnírovára. Erről a Szlovák Rádió és Televízió (RTVS) tájékoztatott először a közösségi oldalán.

Miroslav Marček volt katonát eredetileg azzal gyanúsították, hogy a sofőr szerepét játszotta a Kuciak-gyilkosságban, és Szabó Tamás lőhetett.

Miroslav Marčeket a kihallgatás után átszállították Diószegre (Sládkovičovo) és Nagymácsédra (Veľká Mača), ahol a nyomozással kapcsolatos műveletekbe vonták be – tájékoztat az RTVS.

„A bizonyítási eljárással kapcsolatos kérdésekre, tekintve, hogy az előkészítő eljárás nem nyilvánosan zajlik, nem áll módunkban választ adni. Mivel a nyomozás még folyamatban van, nem nyilatkozhatunk sem a nyomozás menetével, sem az egyes műveletekkel kapcsolatban, mert azzal a nyomozást hátráltatnánk vagy veszélyeztetnénk"

– mondta Jana Tökölyová, a Különleges Ügyészi Hivatal (ÚŠP) szóvivője.

A Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség nyitrai (Nitra) székhelyén több mint hat órán keresztül hallgatták ki Miroslav Marčeket, a Kuciak-gyilkosság egyik gyanúsítottját. A kihallgatáson a többi gyanúsított védője is jelen volt. Az ügyvédek a kihallgatás menetét nem kívánták kommentálni.

Ján Kuciakot és a jegyesét nagymácsédi családi házukban lőtték le 2018. február 21-én egy 9 mm kaliberű pisztollyal. Eddig öt gyanúsított – Alena Zs., Sz. Tamás, Miroslav M., A. Zoltán és Marian K. – ellen indult eljárás. Mindnyájan előzetes letartóztatásban vannak.

2019. április 11. 16:03

Marček a Kuciak-gyilkosságról vallott, Nagymácsédra is elvitték
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Az ellenzék igazságtalannak tartja a nyugdíjba vonulásról szóló táblázatot

Előzés közben szenvedett súlyos balesetet a motoros

Különleges jelek a somorjai utakon

Saját templomából lopott műkincseket egy pap

Vízen sikló taxikat tesztelnek Párizsban

Lépésekben bölcsességtől bölcsességig

Legfrissebb galériák
Olvasta már?