Mikulec: Az ellenzék félrevezető dolgokat állít az illegális migráció kapcsán

mikulec k

Az ellenzék félrevezető dolgokat állít az illegális migráció kapcsán – jelentette ki Roman Mikulec (OĽaNO) belügyminiszter a leváltásáról szóló rendkívüli parlamenti ülésen. Emlékeztetett, hogy Schengen nem a belső, hanem a külső határok védelméről szól.

A belső schengeni határokon bevezetett ellenőrzésekről azt mondta, rendkívüli és csupán ideiglenes intézkedésekről van szó, és a külső határokon tapasztalható illegális belépések a szerződés szerint nem indokolják a belső határokon bevezetett ellenőrzéseket. Megismételte, hogy a problémát a külső határokon kell megoldani.

Mikulec azt is leszögezte, a kormány elutasítja a kötelező kvótákat. „Elutasítjuk a kötelező kvótákat. Másrészt az Európai Unió egyes tagállamaival igyekszünk megoldani a többszörösére növekedett illegális migráció kérdését” – tette hozzá, emlékeztetve, hogy a görög-török határon is probléma van.

„Nem igaz, hogy hatalmas szégyent vallottunk, épp ellenkezőleg” – mondta Mikulec, és kiállt a rendőrség, valamint a migrációs hivatal mellett is. Visszautasította, hogy a belügyminisztérium kudarcot vallott a magyar határon és ismételten a schengeni szerződés rendeleteire emlékeztetett. Közölte, hogy a magyar határ ellenőrzése csak bonyodalmakhoz vezetne a határ menti régiókban, ahogy Szlovákiában a cseh részről bevezetett ellenőrzés, és azt nem tartja összeegyeztethetőnek a schengeni szerződéssel és az uniós irányelvekkel.

A belügyminiszter kijelentette, hogy a leváltási kísérlettel az ellenzék a saját hibáiról akarja elterelni a figyelmet, a Smer botrányait említette, továbbá azt, hogy a párt nem törődött az emberekkel. „Önmagukkal voltak elfoglalva, meg azzal, hogy pénzzel teletömött táskákat vigyenek ki valahova Dubajba” - tette hozzá.

Richard Takáč (Smer) reagálásában leszögezte, Mikulec ismét bizonyította, hogy nem érdeklik őt Szlovákia állampolgárai. „A felszólalása azt igazolta, hogy az egész kormány egy másik galaxisból való” – jegyezte meg az illegális migráció kapcsán, és visszautasította azt az állítást, hogy a kormány ura a helyzetnek. Ladislav Kamenický (Smer) kijelentette, a kabinet nem törődik a határok védelmével, Mikulec pedig veszélyt jelent az országra.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?