Közélet

Mészáros és Lajčák vitája

Pozsony | Sértő, cinikus és diplomatához méltatlan módon beszélt a szlovák parlamentben szerdán Miroslav Lajčák, véli Mészáros Alajos. Az MKP európai parlamenti képviselője tegnap nyílt levélben válaszolt a külügyminiszter szavaira, melyek szerint Mészáros köp Szlovákiára, és más ország érdekeit képviseli a Beneš-dekrétumok ügyében.
ÚJ SZÓ-ÖSSZEFOGLALÓ

2013. május 31. 10:27

„Mindig tiszteletben tartottam Szlovákia érdekeit” – szögezi le Mészáros, arra kérve Lajčákot, hogy a jövőben visszafogottabban és kompetensebben nyilatkozzon róla.
 
„Amikor nagykövet voltam, gyakorolhatta a minisztérium a hatalmát felettem, és csupán nemzetiségem miatt visszahívhatott egyik napról a másikra” – fejti ki, hozzátéve, hogy képviselőként a választói igényeit igyekszik figyelembe venni, nem a kormányét.
 
„A miniszter úr elítélendőnek tartja a magyar és főleg a szlovákiai magyar képviselők szándékát, mellyel a Beneš-dekrétumok ügyét igyekeznek megnyitni” – válaszolta lapunk kérdésére a tárca sajtóosztálya.
 
Lajčák szerdán azért bírálta az MKP EP-képviselőit, mert az EP Petíciós Bizottságának keddi ülésén a magyarországi képviselőkkel közösen léptek fel, bírálva a Beneš-dekrétumokat és a szlovák állampolgársági törvényt. (vps)
 
Támogassa az ujszo.com-ot

Nehéz időkben van a legnagyobb szükség gyors, megbízható tájékoztatásra. Jövőnkről, biztonságunkról, egészségünkről csak hiteles információk birtokában dönthetünk. Az ujszo.com ezért dolgozik. A gazdaság megroppanásával ugyanakkor hirdetési bevételeink csökkennek.

Ahhoz, hogy továbbra is fontos információkkal tudjuk segíteni olvasóink döntéseit, nélkülözhetetlen marad a szerkesztőség alapos, összehangolt munkájának fenntartása. Hisszük, hogy most van a legnagyobb szükség ránk.

Ezért kérjük olvasóinkat, ha lehetőségük van rá, támogassák az ujszo.com működését. Számítunk Önökre! Önök is számíthatnak ránk! Ha támogatna bennünket, kattintson az alábbi gombra! Köszönjük.

Támogatom
Önnek ajánljuk
groh

Csorbul az iskolaválasztási jog

Gyatlov-rejtély

Az orosz ügyészség azt állítja, hogy hatvan év után megoldották a Gyatlov-rejtélyt

párakapu vágsellye

Vágsellyén felfrissülhetnek a párakapuk alatt és a szökőkutaknál

a

Folytatják az utak felújítását

Sulík

Csökken a vállalkozásokra háruló teher

Lewis Hamilton
Frissítve

Hamilton indul a pole pozícióból a Stájer Nagydíjon

Legfrissebb galériák
Olvasta már?
logo

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.