Közélet

Menyhárt József: „erős eredmény”

Menyhárt József MKP-elnök a megyei választásokat értékeli lapunknak.
author
MTI

2017. november 6. 09:45

* Nagyszombat megyében tarolt, Kassa megyében elbukott az MKP. Hogyan értékeli a választási eredményeket? 
 
Úgy gondolom, erős eredményt hoztunk. Az MKP a legerősebb magyar, a felvidéki magyarságot képviselő párt, és ez megmutatkozott a déli járásokban. Most előttünk áll egy néhány hetes tárgyalási időszak, amiből szerintem erős pozíciókat tudunk kihozni Pozsony, Nyitra, Nagyszombat és akár Besztercebánya megyében is. A Kassa megyei eredmény miatt szomorú vagyok: le kell vonnunk ebből a tanulságot. De azt is látom, hogy más pártok kifejezetten azért indítottak jelölteket, hogy az MKP jelöltjeit gyengítsék. 
 
* Négy éve 38, most 33 MKP-s képviselő jutott a megyei testületbe, és az MKP két eddigi megyei alelnöke nem jutott mandátumhoz. Mi az oka a visszaesésnek? 
 
Ez részint tudatos szavazatrombolásnak köszönhető más pártok részéről. A hidas Morvay Péter szavazatai például épp hiányoztak Németh Gabriellának a bejutáshoz Pozsonyban. Persze mindenkinek szíve joga megmérettetni a fiatal jelöltjeit, de ahol már „huzatosabb” a magyarság, ott az ilyen indításnak egy célja van: a tudatos gyengítés. Zachariáš István eredménye pedig a Kassa megyei helyzetnek tudható be, ahol olyan kicsi a számarányunk, hogy a járási konferenciának is el kell gondolkodnia a helyzeten. De ha itt nem indítják el Pataky Károlyt, talán más lett volna a leányzó fekvése. A Hídnak Kassa megyében lettek képviselői, a kérdés viszont: mit kezdenek egy nem az ő színeikben induló, jobboldali beállítottságú megyefőnökkel?
 
 
* Az MKP-nak eddig három megyei alelnöke volt. Sikerülhet ezt megtartani? 
 
Pozsony megyében ezt valószínűnek látom, és Nagyszombat megyében is reális esélyt látok: Berényi József erős jelölt, és itt most 13 képviselőnk van. Nyitra megyében is tárgyalni fogunk, Besztercebánya megyében pedig teljesen új a felállás: itt is tapasztalt, felkészült képviselőink vannak. Benne van a pakliban, hogy kevesebb jelölttel több helyet tudunk kibokszolni, mint négy éve.
Támogassa az ujszo.com -ot

Úgy vagyunk az újságírással, mint a hivatásos zenészek: fellépünk naponta a „kőszínházban", elegáns ruhában a hűséges, bérletes közönségünk előtt, vagyis eljuttatjuk a postaládákba, árushelyekre nyomtatott napilapként a fizetős Új Szót. És mondhatjuk azt, hogy kiállunk a mélyen tisztelt publikum elé a korzón is, kicsit könnyedebben szórakoztatjuk, elgondolkodtatjuk a közönséget, érzelmeket kiváltva az erre járó tömegből. Ez az előadás pontosan olyan szenvedélyes, mint a kőszínházi fellépés, ugyanúgy sok munkával jár, mégis ingyenes. Ha tetszett, hálásan fogadjuk adományát, amit a jelképes hegedűtokba helyezhet. Eddigi felajánlásait is szívből köszönjük az új hangszerekhez, a zenekar bővítéséhez, a repertoár kiszélesítéséhez: az ujszo.com naprakész működtetéséhez.

Ha támogatna bennünket, kattintson az alábbi gombra. Köszönjük.

Támogatom
Önnek ajánljuk
Csütörtöktől ismét ellenőrzések várhatóak a cseh–szlovák határátkelőkön

A cseh határellenőrzés a szlovák belpolitikában is vitát váltott ki

A rendőrség leszállt Matovičról

Áthidalhatatlanná válna a szakadék az OĽaNO és az SaS között, ha leváltanák Matovičot

d

Magasabb nyugdíjat szeretne? Így növelheti annak összegét!

VIDEÓ: Áthajította a kismacskákat a kerítésen, majd sorsukra hagyta őket

VIDEÓ: Áthajította a kismacskákat a kerítésen, sorsukra hagyva őket

szájmaszk

Döntött a bíróság: ennek a jókai cégnek közel 3,9 millió eurót kell visszafizetnie az államnak

Irena Dančová

Eltűnt egy 15 éves lány – nincsenek nála a gyógyszerei

Legfrissebb galériák
Olvasta már?
logo

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.