Közélet

Megrendezik élőben a Rezešová-balesetet

Budapest | Visszatérve az eredeti helyszínre, megpróbálják egészen pontosan rekonstruálni, hogyan történt Eva Varholíková-Rezešová balesete – közölte a hvg.hu.
ÚJ SZÓ ONLINE

2014. június 18. 14:58

A másodfokú bíróság által elrendelt bizonyítási kísérletet ugyanazon az útszakaszon, a balesetnek megfelelő éjjeli körülmények között hajtják végre. Az is eldőlt, ki lesz az új műszaki szakértő, miután a szlovák nő magánszakértőjét, Melegh Gábort nemrég kizárták az eljárásból.

A kísérletre ezen a hétvégén, június 21-ről 22-re virradó éjszaka kerül sor. A bizonyítás este 11 órától hajnali 6 óráig tart, ehhez már az autópálya-kezelők engedélyét is megszerezték.

Rezešová az M3-as autópálya Budapest felé vezető oldalán 2012. augusztus 21-én, körülbelül 4 óra 44 perckor ütközött össze egy Fiat Puntóval, az ebben utazó négy ember meghalt a karambolban.

A két idősebb házaspár a hajnali órában egy családi szüretre ment segíteni, hárman a helyszínen életüket vesztették a kigyulladt autóban, a negyedik áldozat ki tudott jutni a járműből, de pár nappal később a kórházban belehalt súlyos sérüléseibe. A szlovák milliomosnőt ezért tavaly november 22-én első fokon ittas vezetés következtében elkövetett halálos baleset vétsége miatt hat év fogházra ítélték. Mivel mind az ügyész, mind a vádlott fellebbezett, az ügy másodfokra került. (dem)

Önnek ajánljuk

GALÉRIA: Csak büntetőkkel jutott tovább a DAC a kupában

Drogdíler testvérpárt fogtak Dunaszerdahelyen

Kellemetlen: Danko zászlórúdja valójában nem is magasabb, mint a magyarországi

Robbanás volt egy halálos vírusokat tároló orosz laboratóriumban

Mestertolvajt fogtak Galántán: magára zárta az autót a lopási kísérlet közben

Ne legyen tabutéma az időskori bántalmazás

Legfrissebb galériák
Olvasta már?