Közélet

Megkezdődött az európai parlamenti választás

Pozsony | Megkezdődött az európai parlamenti választás. A szavazóhelyiségek 22 óráig lesznek nyitva. A lakosok 14 EP-képviselőt választanak, 31 politikai párt közül választhatnak. A kiválasztott szavazólapon legfeljebb két képviselőjelölt sorszámát lehet bekarikázni. A szavazólapot borítékba helyezve kell a szavazóurnába dobni, a boríték nélküli szavazat érvénytelen.
TASR

2019. május 25. 08:48

- Somogyi Tibor felvétele

Választásra jogosult minden, Szlovákiában állandó lakhelyre bejegyzett állampolgár, valamint más uniós tagállamok polgárai is, akiknek Szlovákiában van az állandó lakhelyük. A szavazónak a személyi igazolványával, külföldieknek az érvényes útlevelükkel és az állandó lakhelyükről szóló becsületbeli nyilatkozattal kell igazolniuk magukat.

Aki egészségi állapota miatt nem tud elmenni a szavazóhelyiségbe, mozgóurnát kérhet. Aki nem tudja saját maga leadni a szavazatát, az segítséget kérhet ehhez, a segítő nem lehet a választási bizottság tagja.

A választás napján kampánycsend van érvényben, a választók a szavazással kapcsolatos kérdéseiket a 02/48592317-es vagy a 02/48592312-es telefonszámon tehetik fel, egészen urnazárásig.

Az európai parlamenti választások végleges eredményét vasárnap (május 26.), 23 óra után teszik közzé, miután az összes EU-tagállamban véget ér a szavazás. A választások eredményét a www.volbysr.skoldalon teszik közzé. Részeredményeket nem hoznak nyilvánosságra.
 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Kevés a gyermekorvos az országban

Tablók viadala: tardoskeddi győzelem!

Foci és biliárd a tévében

Matečná: A termékek 31 százalékánál tapasztaltak kettős minőséget

Átfogó parkolási politika helyett egyelőre két parkoló lehet fizetős

Renault Kadjar: a francia elegancia

Legfrissebb galériák
Olvasta már?