Meg kell egyezni az erős képviselet érdekében

<p>A Szlovákiai Magyarok Kerekasztala április elején megszólította a Híd pártot és a Magyar Közösség Pártját annak érdekében, hogy háromoldalú találkozón vitassák meg a 2016-os parlamenti választásokat érintő együttműködés kérdéseit.</p>

A találkozó kapcsán két visszajelzés érkezett: a Magyar Közösség Pártja pozitívan nyilatkozott a felvetés kapcsán, a Híd pedig egy sajtóüzenetben jelezte, problémásnak tartja egy koordinációs bizottsági tag személyét és a Kerekasztal állítólagos politikai jellegű motivációit az MKP kampányában.

A Kerekasztal célja, hogy a szlovákiai magyar érdekképviselet a lehető legerősebb és leghatékonyabb legyen. Meggyőződésünk, hogy mindehhez szükség van a konstruktív és előremutató párbeszédre! Amennyiben a két, szlovákiai magyarokat megszólító párt egymással képes kommunikálni, az az egész közösség hasznára válik. Ennek a folyamatnak nem lehet hátráltatója sem személyi konfliktus, sem pedig más mondvacsinált ürügy.

A Szlovákiai Magyarok Kerekasztala csakúgy, mint eddig, a politikai pártoktól függetlenül ténykedik, miközben a közelgő parlamenti választásokra való tekintettel a közügyekkel kiemelten foglalkozik. A leghatározottabban elhatárolódik bármelyik párt kampányában való részvételtől, beleértve azt, hogy bármilyen megegyezés létezne a szerveződés és az MKP között. A politikusi és a Kerekasztalban való szerepvállalás szintén kizárja egymást, ahogy a jövőben is ki fogja zárni. A meghívó szóvivői, illetve pártelnöki szinten rögzíti, kinek a részvételét tartjuk célszerűnek egy hasonló horderejű eseményen, a Kerekasztal részéről Tokár Géza szóvivő részvétele borítékolható. Minden más csak megegyezés, egyeztetés és kölcsönös jóakarat kérdése.

Ennek függvényében reméljük, hogy lehetséges megszervezni egy konstruktív, többoldalú megbeszélést, a Kerekasztal a meghívást továbbra is fenntartja.

A cikk a Szlovákiai Magyarok Kerekasztalának sajtóközleménye

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!