Közélet
- TASR-felvétel

Matovič: Kaliňák 276 közbeszerzés dokumentációját semmisítette meg

TASR

2018. május 16. 14:48

Pozsony | Igor Matovič (OĽaNO) azt állítja, hogy Robert Kaliňák belügyminiszterként 276 közbeszerzés dokumentációját semmisíttette meg még 2016-ban.

Igor Matovič szerint Kaliňák így akarta bebiztosítani a büntetlenségét. Elmondása szerint 2007 és 2010 közötti közbeszerzési pályázatokról van szó.

Matovič szerint az iratokat 2016. augusztus 11-én, egy nappal azután semmisítették meg, hogy elvették őket Vasiľ Špirko ügyésztől, aki Kaliňák ügyeiben vizsgálódott. Matovič azt is állítja, hogy az iratok megsemmisítésében Denisa Saková jelenlegi belügyminiszter is segédkezett Kaliňáknak.

 

2018. március 8. 13:47

Vasiľ Špirko élőben magyarázta el, hogyan üzletel Kaliňák az állami megrendelésekkel

Az Aktuality.sk szerdán tudatta, hogy a belügyminisztérium 277 darab 2007 és 2010 közötti közbeszerzési verseny dokumentációját semmisítette meg, többek között az IT szolgáltatásokról szóló 15 milliós és a notebookok beszerzéséről szóló 19,5 milliós szerződésekhez tartozó anyagokat.

Kaliňák kitalációnak nevezte Matovič vádjait, azt állítva, hogy a belügyminisztériumnak az ő vezetése alatt sosem voltak kondjai a túlárazott tenderekkel.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk