Közélet

Mától ismét hívható a belügy választási információs telefonvonala

Pozsony | Szombattól (3. 23.) tilos közzétenni az elnökválasztással kapcsolatos közvélemény-kutatások eredményeit. A felmérésekre vonatkozó moratórium a választás napjáig, urnazárásig marad érvényben, figyelmeztetett a Belügyminisztérium. A tárca hétfőtől ismét megnyitja az információs telefonvonalat, melyen az állampolgárok a választásokkal kapcsolatos kérdéseiket tehetik fel.
TASR

2019. március 25. 11:16

- Somogyi Tibor felvétele

A választópolgárok munkanapokon 7:30 és 15:30 között hívhatnak a következő számok valamelyikére: 02/ 4859 2317, 02/ 4859 2312. Szombaton (3. 30.), a választások napján az információs vonal egész nap hívható lesz, egészen a szavazóhelyiségek bezárásáig.

Az elnökválasztás második fordulójára szombaton, március 30-án kerül sor. Szavazni 7:00 és 22:00 között lehet majd. Választásra jogosult több mint 4,4 millió polgár. Szavazni az állandó lakhelyünkön lehet majd, de érvényes választási igazolvánnyal más szavazókörzetben is szavazhatunk.

A szavazók a második fordulóban Zuzana Čaputová és Maroš Šefčovič között választhatnak. Az első körben Čaputová a választók 40,57 százalékát győzte meg, Šefčovičot a szavazók 18,66 százaléka támogatta. Az új államfő június 15-én foglalja el a hivatalát.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Helyi iszlamisták követték el a Srí Lanka-i támadásokat

A hímestől a Fabergé-tojásig

Ukrán elnökválasztás - Porosenko elismerte vereségét

Czucz Enikő: Kivárásos vereség

Mbappé nem akar a Real Madridba igazolni

Washington megvonja a mentességet az iráni kőolajat importáló országoktól

Legfrissebb galériák
Olvasta már?