Marian Kočner válaszolt az ügyészek kérdéseire is

Marián Kočner

Marian Kočner vádlott az ügyészek kérdéseire is válaszolt a keddi kihallgatáson. Korábban ezt megtagadta. A bazini Speciális Büntetőbíróságon (ŠTS) lassan végéhez közeledik a Ján Kuciak újságíró meggyilkolásának ügyében és az ügyészek meggyilkolásának előkészítése ügyében folyó tárgyalás.

Marian Kočner tagadja bűnösségét. Azt mondta, meggyőződése, hogy egyszer megtalálják azokat, akik az ügyészek meggyilkolását megrendelték. „Sok olyan dolog van az aktában, amit a nyomozó nem látott, vagy nem akart látni” – mutatott rá a vádlott. Konkrét neveket azonban nem mondott.

Marian Kočner előtt Alena Zsuzsová vádlott tett tanúvallomást. Korábban azt hangsúlyozta, hogy az ügyészség egyetlen bizonyítékot sem mutatott be arra vonatkozóan, hogy mikor és hogyan rendelte meg Ján Kuciak újságíró meggyilkolását, mint ahogyan az ügyészek meggyilkolásának előkészítésére sem. Tagadta, hogy korábban Kočner kérésére részt vett volna a személyek megfigyelésében. Többször megkérdőjelezte annak a levélnek a valódiságát, amelyet Andruskó Zoltán a letartóztatása előtt adott át egy ismerősének. A levélben, amelyet 2023 tavaszán adtak át a bűnüldöző hatóságoknak, Zsuzsovát és Kočnert jelölte meg a gyilkosságok megrendelőiként.

A 2018 februárjában történt Kuciak-gyilkosság ügyében ismét Marian Kočner és Alena Zsuzsová bűnösségéről tárgyal a bíróság. Az ŠTS eredetileg felmentette őket a vádak alól, de a Legfelsőbb Bíróság 2021 májusában visszaadta az ügyet az elsőfokú bíróságnak. Két másik személlyel együtt Maroš Žilinka jelenlegi főügyész, Daniel Lipšic jelenlegi különleges ügyész és Peter Šufliarský volt helyettes főügyész meggyilkolásának előkészítése miatt is vádat emeltek ellenük.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?