Közélet

Manipulálhatták a Špirko elleni vizsgálatot

Pozsony | A Denník N értesülései szerint szervezett és előre megtervezett lehetett a Vasiľ Špirko speciális ügyész ellen irányuló lejárató kampány, melyet a lap szerint a legfelsőbb rendőrségi körök irányíthattak.
Ibos Emese

2018. december 12. 19:00

Špirko Ján Kuciak újságíró és jegyese, Martina Kušnírová meggyilkolását követően állt a nyilvánosság elé.

Büntetőfeljelentést tett Robert Kaliňák akkori belügyminiszter ellen, mert állítása szerint megrendelte a számára kellemetlen ügyész lejáratását.

Špirko ugyanis felvette Marian Varga vállalkozó vallomását, mely Robert Kaliňák és Ján Počiatek, kétszeres smeres miniszter korrupciós ügyeiről, több millió eurós kenőpénzek legalizálásáról szólt.

Špirko szerint Tibor Gašpar országos rendőrfőkapitány, és a Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség (NAKA) két csúcsvezetője, Peter Hraško és Róbert Krajmer feladatul kapták Kaliňáktól, hogy vonják őt ki a nyomozásból.

A Főügyészség információi szerint a Špirko ellen indított vizsgálatot manipulálhatták. A lap szerint Vasiľ Špirkótól azután vették el a Kaliňákkal és Počiatekkel kapcsolatos ügyet, és indítottak ellene eljárást, miután Varga jogi képviselője egyeztetett a NAKA igazgatójával, illetve Tibor Gašparral. Ezt követően ugyanis a vallomást tevő Varga már Špirko ellen tett feljelentést. Közben egyáltalán nem világos, hogy Gašpar és Hraško mi célból találkozott Varga ügyvédjével.

2018. március 8. 13:47

Vasiľ Špirko élőben magyarázta el, hogyan üzletel Kaliňák az állami megrendelésekkel

A Vasiľ Špirkóval szembeni vizsgálat és fegyelmi eljárás alaptalannak bizonyult és lezárták, ugyanakkor elvették tőle az ügyet és már nem vizsgálhatta a korrupció gyanújába keveredett smeres minisztereket. Ráadásul a vele szembeni vizsgálat kizárólag őt világította át, a belügyet érintő korrupció gyanúját teljes mértékben mellőzték.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Fico kitért a kínos kérdések elől

Kočner nem vehetett részt az apja temetésén

Modellektől lopott, manipulált képekkel csábította Alena Zs. Glváčot

Frissítve

VIDEÓ: A Basternák-gyilkosság ügyében razziázik a NAKA, Alena Zs. sofőrjét is őrizetbe vették

Czigler Sándor emlékére

Kétségbeesett üzenetet küldött az élvonalbeli focista, mielőtt lezuhant a repülőgépe

Legfrissebb galériák
Olvasta már?