Közélet

Május 12-én avatják a párkányi Štúr-szobrot 

Párkány | A Matica slovenská május második vasárnapján, délután fél háromkor tervezi leleplezni Ľudovít Štúr párkányi mellszobrát.
ÚJ SZÓ ONLINE

2019. április 14. 19:00

A szobrot többek közt Peter Pellegrini (Smer) miniszterelnök védnöksége mellett avatják fel. Az eseményről azonban egyelőre nem értesítették az önkormányzatot. Eugen Szabó, Párkány polgármestere ennek ellenére biztonsági intézkedések foganatosítását tervezi -  írja a Bumm.sk.

A szobor annak ellenére kerül a párkányi Duna-partra, hogy a helyi képviselőtestület nem egyezett bele a felállításába. Az önkormányzat szerint Štúr párkányi szobrának felavatása felesleges feszültséget kelt a helyi magyarok és szlovákok között. A szobor számára kiszemelt helyszínt, a Duna-partot az önkormányzat provokatívnak tartja és attól tartanak, hogy szélsőségesek tartatnak majd ott tüntetéseket. Az önkormányzat két helyszínt is javasoltak a mellszobornak, de a Matica slovenská helyi szervezete érdemben nem reagált a felvetésekre.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Kórházreform bezárásokkal

Kamion ütközött autóval Jabláncon, mentőhelikoptert is riasztottak

Szélviharra figyelmeztet az SHMÚ nyugaton és a Tátrában

A világ legjobbjai közé tartozó hegymászók vesztek oda egy lavinában

Holtan találtak egy 77 éves nyugdíjast a Lőcsei járásban, lőtt sebek voltak rajta

Lesújtottak a világ első "törvényen kívüli" tengeri lakhelyére

Legfrissebb galériák
Olvasta már?