Közélet

Lučanský: Nem tudok róla, hogy politikai nyomás alatt lenne a rendőrség

Pozsony | Milan Lučanský rendőrfőkapitánynak nincs tudomása arról, hogy politikai nyomást gyakorolnának a rendőrségre. Ezzel Robert Ficónak, a Smer-SD elnökének szavaira reagált, aki kijelentette, hogy „rendet kell tenni“ a bűnüldöző szerveknél.
TASR

2019. augusztus 16. 16:27

Milan Lučanský - TASR-felvétel

„Minden nyomozó függetlenséget élvez, a törvényességet pedig az illetékes ügyész felügyeli. Beszéltem a Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség vezetőivel, és biztosítottam őket, teljes mértékben támogatom őket, és kiállok a nyomozók minden törvényes döntése mellett” - jelentette ki Lučanský.

2019. augusztus 16. 15:00

Čižnár az ügyészség befolyásolásának tartja a politikai felszólításokat

Robert Fico csütörtökön (augusztus 15.) politikai felelősségvállalásra szólította fel Peter Pellegrini (Smer-SD) kormányfőt és Denisa Saková (Smer-SD) belügyminisztert, Milan Lučanský rendőrfőkapitányt és Jaromír Čižnár főügyészt pedig arra, hogy tegyenek rendet a nyomozószerveknél.

Fico elvárja, hogy a parlament védelmi bizottságát is hívják össze annak kiderítésére, hogy politikai nyomás alatt állnak-e a nyomozóhatóságok.

Anton Hrnko (SNS), a bizottság elnöke már bejelentette, hogy nem tervezi a védelmi bizottság rendkívüli ülésének összehívását.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

GALÉRIA: Megtelt a pozsonyi Szabadság tér a tüntetőkkel

Augusztusban is 4,97 százalékos volt a munkanélküliség Szlovákiában

Galéria: Íme a tíz város, amelyet elözönlenek a turisták

Fico: Manipulálják a közvélemény-kutatásokat

DAC: ismét győzni kell

Navigare necesse est

Legfrissebb galériák
Olvasta már?