Közélet

Lubyová újabb botrány árnyékában

Pozsony | Az oktatási minisztérium újabb gyanús pénzosztására figyelmeztetett Veronika Remišová, az OĽaNO alelnöke.
ÚJ SZÓ-ÖSSZEFOGLALÓ

2019. február 5. 12:30

Martina Lubyová - TASR-felvétel

Az ellenzéki képviselő állítja, a tudományos projektek kiértékelésénél egyértelmű csalás történt. „Minden egyes tervezetet 4 fő szempont alapján értékeltek, egy projekt legfeljebb 100 pontot kaphatott. A támogatás megszerzéséhez legalább 94 pontra volt szükség. A NaviDate nevű cég esetében az egyes kritériumok pontszámait összeadva 84 pontot kapunk. Mivel azonban ez túl kevés volt, a végső pontszámot átírták 94 pontra. A NaviDate 84 ponttal nem kapott volna pénzt, ezért a végső értékelést meghamisították” – magyarázta Remišová. Az OĽaNO képviselőnője feljelentést is tett az ügyben hatalommal való visszaélés gyanújával.

Az oktatási tárca először tagadta Remišová vádjait.

„A minisztérium már megkereste az értékelő személyt, aki megerősítette, hogy 94 pontot adott a NaviDate nevű cégnek. Azonban fontos hozzátenni, hogy a cég mindenképpen megkapta volna a támogatást, hiszen a rendelkezésre álló összeget a 94-es ponthatárral nem sikerült kimeríteni” – közölte a tárca sajtóosztálya.

Martina Lubyová (SNS) oktatási miniszter később kijelentette, hogy a projektek kiértékelésénél mégiscsak hibázott valaki. „Az egyik értékelőt felelősségre vonjuk. A nevét nem árulhatom el. Már feljelentést is tettünk az ügyben, hogy kiderüljön, nem történt-e szándékos félrevezetés” – mondta a tárcavezető, hozzátéve: a történtek miatt Marek Hajdúnak, a tárca támogatásokért felelős vezérigazgatójának le kell mondania. (nar, TASR)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Enyhén csökken a munkanélküliség

Frissítve

Megrázó fotók a dunaszerdahelyi maffiagyilkosságról (Képek és videó a cikkben!)

Frissítve

Harabin alkotmányjogi panaszt tesz a választások miatt

Ne hagyja, hogy a sérülés gátolja a mozgását

Felújítják a balesetveszélyes a vasúti átjárót Galántán

A magyarok legjobbjai: Szalai, Dzsudzsák, Orbán és Lovrencsics

Legfrissebb galériák
Olvasta már?