Közélet

Lajčák: Trump és Putyin találkozója mindenki számára jót jelent

New York/Pozsony | Donald Trump amerikai elnök készen áll arra, hogy a problémákkal foglalkozzon, és ha Oroszország is részt venne ebben a folyamatban, akkor készen áll az együttműködésre is. Ezt a Fehér Ház vezetője mondta Miroslav Lajčáknak az ENSZ 72. közgyűlésén 2017 szeptemberében. Erről Lajčák tájékoztatta a TASR-t Donald Trump amerikai és Vladimir Putyin orosz elnök találkozója kapcsán, amelyre hétfőn (július 16.) került sor Helsinkiben.
TASR

2018. július 18. 13:34

- TASR-felvétel

„Személy szerint meg vagyok róla győződve, hogy az, hogy találkozott az Egyesült Államok és az Orosz Föderáció vezetője, mindannyiunk számára jót jelent. Ez a két ország birtokolja a világ nukleáris potenciáljának 90 százalékát. Az egyikük nélkül sem lehet megoldani egyetlen igazán globális kérdést sem, ahogy a legtöbb regionális kérdést sem – legyen szó akár Észak-Koreáról, Iránról vagy bármely más országról” – magyarázta a szlovák diplomata.

Lajčák a párbeszéd híve. „A problémák nem oldódnak meg úgy, ha nem beszélünk róluk, bombázásokkal pedig végképp nem. Diplomataként az a filozófiám, hogy ha valamiről eltérő véleményünk van, üljünk le egy asztalhoz, és beszéljük meg, hogy miért nem tudunk bizonyos dolgokban megegyezni” – állapította meg.

 

2018. július 17. 09:09

Putyin "elbűvölte" Trumpot

Hozzátette: nem érti a találkozóval kapcsolatos pánikhangulatot. „Éppen az a normális, hogy az emberek kommunikálnak – és reméljük, hogy a kommunikációjuknak köszönhetően az egész nemzetközi hangulat jobb lesz, mert jelenleg rendkívül rossz ez a hangulat” – zárta Lajčák.

Putyin és Trump hétfőn Helsinkiben találkozott. Többek között az amerikai elnökválasztás manipulálásának gyanújáról, a világbiztonságról, a kiberbűnözés megelőzésével kapcsolatos együttműködésről, a Krím-félszigetről és a jelenlegi kapcsolataikról tárgyaltak.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Beiktatták hivatalába Zuzana Čaputovát - ÖSSZEFOGLALÓ

Jégesővel jönnek a viharok vasárnap

150 euróval nőhet a gyermekgondozási segély a dolgozó szülőknek

Čaputová magyarul is köszönetet mondott első, elnökként elmondott beszéde végén

Dankónak köszönhetően Čaputová beiktatásán is volt egy baki

Heti két óra a természetben a jó egészség elengedhetetlen feltétele

Legfrissebb galériák
Olvasta már?