Közélet

Lajčák: Szlovákia megérdemelné, hogy Šefčovič legyen az elnöke

Pozsony | Szlovákia megérdemelné, hogy Maroš Šefčovič legyen az elnöke. Ezt Miroslav Lajčák külügyminiszter jelentette ki abban a videóban, melyet hétfőn tett közzé a közösségi oldalán. Lajčák a támogatásáról biztosította Šefčovičot, aki méltányolta a miniszter hozzáállását.
TASR

2019. január 21. 19:45

- TASR-felvétel

„Maroš Šefčovičot nagyon régóta és nagyon jól ismerem. Kiváló szakemberről van szó, aki keményen dolgozik és rendkívül intelligens. Ennek logikus következménye, hogy Európában és az egész világon ismerik és tisztelik őt. Nagy szíve van, soha senkit nem árult el. Nagyon szorítok neki” – mondta Lajčák.

Maroš Šefčovič, az Európai Bizottság (EB) energiaunióért felelős alelnöke pénteken (január 18.) jelentette be, hogy indul a márciusi elnökválasztáson. Korábban a Smer-SD párttól kapott ajánlatot, a pártvezetés biztosította őt a támogatásáról. Šefčovič pénteken nagyra értékelte a Smer-SD bizalmát, ugyanakkor hangsúlyozta, hogy nem tagja a pártnak. A Smer-SD anyagi támogatását el fogja fogadni, de kijelentette, hogy ez nem zárja ki a független magatartást.

Szlovákiának szerinte egy jó és elfogulatlan államfőre, valamint össztársadalmi megbékélésre van szüksége. Šefčovič köztársasági elnökként a lehető legközelebb szeretne kerülni az emberekhez. Hangsúlyozta, hogy javítani kell az egészségügy és az oktatás helyzetén, változtatásokra van szükség szociális téren is. Kiemelte továbbá a korrupció elleni küzdelem fontosságát, valamint azt, hogy garantálni fogja Szlovákia elköteleződését az Európai Unió iránt.
 

Az elnökválasztásra március 16-án, szombaton kerül sor, a második forduló március 30-án esedékes.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Haščák állítólag egymillió eurót fizetett a Gorilla-felvételért

Kigyulladt egy lakás Tőketerebesen, egy gyerek meghalt

Pénzzel lehet pénzt keresni

TRAGÉDIA: Kamion gázolt gyalogost, a sofőr először azt hitte, egy állatot ütött el

Jogerősen elutasították Magda Marinko feltételes szabadságra bocsátási kérelmét

A középiskolások 75%-a Čaputovát választaná meg elnöknek

Legfrissebb galériák
Olvasta már?