Közélet

Kuciak-gyilkosság: Miért hihette a rendőrség, hogy Marček csak a sofőr volt?

A Nový Čas szerint az áldozatok családjának ügyvédei úgy gondolják, hogy pozitív irányba történt előrelépés a nyomozás során. De mi tévesztette meg eddig a nyomozókat, és miért gondolhatták, hogy nem Miroslav Marček, hanem Szabó Tamás adta le a gyilkos lövéseket?
ÚJ SZÓ ONLINE

2019. április 14. 17:23

Miroslav Marček - TASR-felvétel

Miroslav Marčeket csütörtökön hallgatta ki a Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség (NAKA). Marček  beismerte, hogy ő lőtte le Ján Kuciakot és Martina Kušnírovát.

Felmerül a kérdés, hogy a rendőrség korábban miért Szabó Tamást gyanúsította a gyilkosság elkövetésével, és miért hitték azt, hogy Marček csak a sofőr szerepét töltötte be.

Főként az a szakértő játszhatott nagy szerepet a dologban, aki Szabó Tamásként azonosította azt a személyt, aki a kamerafelvétel szerint megközelítette a fiatalok nagymácsédi házát. Szintén ezt támasztotta alá a Kuciak-gyilkosság egy másik gyanúsítottja, Andruskó Zoltán, aki egyedüliként működött együtt a rendőrséggel.

Daniel Lipšic, a Kuciak-család ügyvédje reméli, hogy a vallomást alaposan kivizsgálják. Lipšic szerint Marček beismerése egyúttal Andruskó vallomását is hitelesíti, aki nem állította, hogy pontosan tudná, ki milyen szerepet töltött be a gyilkosság során, mert nem volt ott a helyszínen. Vallomása egyik részében jelezte, hogy Szabó adta le a lövéseket, viszont nem állította egyértelműen.

 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

2040-re 2,5 millióval csökkenhet a V4-ek lakossága

Sima finn és orosz siker, hétfőn kiesési derbik a hoki-vb-n

TRAGÉDIA: Medencébe fulladt egy kétéves kisfiú a Besztercebányai járásban

62 ezer eurót felejtettek egy vonaton

Czucz Enikő: Skandalon

VIDEÓ: Eddig nem látott képekkel emlékezett meg a hercegi pár tavalyi esküvőjéről

Legfrissebb galériák
Olvasta már?