Közélet

Kotlebáék miatt magyarázkodik a Püspökkari Konferencia titkára

Pozsony | Kotlebáék melletti kiállása miatt a katolikus egyház magas rangú tisztviselője is magyarázkodni kényszerült.
Czímer Gábor

2019. február 12. 13:30

Anton Ziolkovský

Kotlebáék nem csak az elnöki kampányukkal borzolják a kedélyeket. A párt a parlament elé terjesztett egy törvényjavaslatot, amely az abortuszra vonatozó szabályozást szigorította volna. Ezt ugyan visszavonták, de csak azért, hogy támogassák Richard Vašečka független képviselő javaslatát, amely ugyancsak a művi terhességmegszakításra vonatkozó törvényeket szigorította volna. 

A jogszabályt a törvényhozás végül nem fogadta el, csak 46-an, köztük smeres, SNS-es, Sme rodinás, OĽaNO-s és független honatyák, illetve Eduard Adamčík, a Híd képviselője valamint a Kotleba-féle ĽSNS frakciója támogatta azt.

Ezt követően a Szlovák Püspökkari Konferencia titkára, Anton Ziolkovský egy Facebook-posztban méltatta a törvényjavaslatra igennel voksoló honatyákat. A köszönetnyilvánításában kiemelte Andrej Danko (SNS), Robert Fico (Smer) és Marian Kotleba (ĽSNS) pártelnököket valamint a javaslatot beterjesztő Vašečkát. 

Anton Ziolkovský eredeti bejegyzése

A bejegyzést, melyhez sok felháborodott reakció érkezett, Ziolkovský később törölte, majd egy újabb bejegyzésben magyarázta korábbi megnyilatkozását. Eszerint a szélsőségeseket méltató bejegyzés az ő személyes, nem pedig a Püspökkari Konferencia hivatalos véleménye, és valójában nem magukat a szélsőjobboldali képviselőket, csak a tettüket méltatta.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Alig szavazott a magyar 

Elhunyt Baló György

Ha a közönség neveletlen

TB Dunaszerdahely: Idegenben nyertek kiesési rangadót a felsőpatonyiak

Kevéssé ismert tények a spermiumról

Területi viták, nemzeti érvek, nagyhatalmi döntések 1919-ben

Legfrissebb galériák
Olvasta már?