Korkedvezményes nyugdíj: minek kell megfelelnie, hogy megkapja a juttatást?

nyugdij k

A Szociális Biztosító a korkedvezményes nyugdíjak esetében nem ugyanazt számítja be a nyugdíjba, mint a hagyományos, öregségi nyugdíjaknál.

Ahhoz, hogy korkedvezményes nyugdíjba mehessen, számos szigorú feltételnek kell megfelelnie – mutat rá a Pravda.

Mindenkinek, aki kérvényezi előrehozott nyugdíjazását, 40 év ledolgozott munkaidővel kell rendelkeznie. Ebbe beleszámít a biztosítási idő is, amelyet a korkedvezményes nyugdíjat igénylő a Szlovákián kívüli munkavégzés ideje alatt külföldön (az Európai Unió bármely tagállamában, az Izlandi Köztársaságban, a Norvég Királyságban, a Liechtensteini Hercegségben és a Svájci Államszövetségben, valamint azokban az országokban, amelyekkel a Szlovák Köztársaság nemzetközi társadalombiztosítási szerződést kötött) szerzett.

A 40 éves munkaidőbe nem számít bele:
  • a középiskolai és egyetemi tanulmányok ideje,
  • a munkanélküliség időszaka,
  • a szakképzés és politikai képzés időszaka,
  • a tanulmányi időre és az álláskeresők nyilvántartásába való felvétel időszakára vonatkozó kiegészítő nyugdíjbiztosítási díjfizetés időszaka.

A Szociális Biztosító ellenőrzi, hogy az illető készen áll-e a nyugdíjba vonulásra, vagy hiányzik-e még valami fontos dokumentum. A munkáltatók áttekintésén kívül a szolgálat a regisztrált és a nem regisztrált nyugdíjbiztosítási időszakokról is tájékoztatást nyújt.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?