Közélet

Kočner és Rusko szabadlábon

Besztercebánya | A besztercebányai Specializált Büntetőbíróság döntött: Marián Kočner és Pavol Rusko nem kerültek előzetes letartóztatásba.
ÚJ SZÓ ONLINE

2018. június 24. 08:36

Rusko jogi képviselője azt mondta, hogy a bíróság nem ismerte el, hogy indokolt lenne az előzetes letartóztatás, így mindekettőjüket elengedték.

Az ügyész fellebbezett a határozat miatt, erről a Legfelsőbb Bíróság dönt majd, mely feltehetően június 28-án ül majd össze.

Kočner és Rusko nem kommentáták a döntést - írja a Denník N.

2018. június 22. 17:52

Kočner-ügy: ez a kezdet vagy a vég?

Marián Kočner 42 millió euró értékű váltót szeretne behajtani a Markíza volt főnökétől, Pavol Ruskótól. Az ügyben Rusko kezese a tévécsatorna, amely kötelezettséget vállalt a Rusko által aláírt váltók kifizetésére, vagyis a pénzt a Markízának kellene kifizetnie.

Rusko megerősítette Kočner állítását, miszerint a 2000-ben aláírt váltók, amelyek ma a vállalkozó egyik cégének birtokában vannak, valódiak. A tévétársaság szerint viszont hamisak a szóban forgó váltók, az okiratokon lévő aláírások eltérnek Rusko más, közjegyzővel hitelesített aláírásától a vonatkozó időszakból. A Markíza volt igazgatóját ezért hamisítás, pénz és értékpapírok illegális előállítása, valamint az igazságszolgáltatás akadályozása vádjával vették őrizetbe csütörtökön.

2018. június 23. 11:28

Váltóhamisítás miatt ülhet Kočner és Rusko
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk
Legfrissebb galériák
Olvasta már?