Közélet

Kočner „dicsekedett” 
a gyilkosság tervével

Pozsony | Jaroslav Haščák, a Penta pénzügyi befektetési csoport vezetője tagadja, hogy Ján Kuciak újságíró meggyilkolásáról SMS-ezett volna a gyilkosság megrendelésével gyanúsított Marián Kočner, Smerhez köthető nagyvállalkozóval.
Czímer Gábor

2019. március 16. 15:00

- TASR-felvétel

Haščák tegnap kiadott közleményében azt írja, soha nem kommunikált Marián Kočnerrel bármilyen személy fizikai likvidálásáról. Hozzátette, nem tudott arról, hogy az előzetes letartóztatásban levő nagyvállalkozó gyilkosságot tervezett volna, egyben visszautasítja, hogy személyét kapcsolatba hozzák a gyilkossági üggyel. 

A sajtóban megjelent SMS-ek valódiságát nem tudja megerősíteni, nem találta meg saját archívumában. A nyilatkozatban azt írja, Kočner gyakran küldött ismert embereknek a szóban forgó SMS-ekhez hasonló üzeneteket, azok tartalma azonban sokszor lényegtelen volt. Haščák nem gondolja úgy, hogy a Kočnerrel folytatott kommunikációja miatt a rendőrségen kellene jelentkeznie.

A meggyilkolt Martina Kušnírová édesanyjának, Zlatica Kušnírovának ügyvédje, Roman Kvasnica szerint Haščák magyarázata nem kielégítő. A jogász szerint a két nagyvállalkozó kommunikációja fontos információ az ügy felderítése szempontjából.

Sajtóértesülések szerint Kočner tavaly január 17-én, tehát valamivel több mint egy hónappal a Kuciak-gyilkosság előtt a következőket írta a Penta vezetőjének: „Egyébként egy fa...alap kicsinálásán dolgozom”. Erre a Penta vezetője így válaszolt: „Beszélünk róla, ha találkozunk”.

Marián Kočner ellen vádemelési javaslatot tett a gyilkossági ügyet felügyelő ügyész. A gyanú szerint ő rendelte meg Ján Kuciak tényfeltáró újságíró meggyilkolását, az elkövető azonban Kuciak jegyesét, Martina Kušnírovát is meggyilkolta. A nyomozás ezzel még nem zárult le, Kočnert a nyomozást felügyelő speciális ügyész szerint rövidesen kihallgatják a rendőrök. Nem sokkal a gyilkosságot követően Kočner már vallomást tett, akkor azért idézték be, mert Ku-ciak számos írásában foglalkozott a vállalkozó üzleti ügyeivel.

Az Új Szó kiadója a Penta Investments tulajdonában lévő News and Media Holding.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Helyi iszlamisták követték el a Srí Lanka-i támadásokat

A hímestől a Fabergé-tojásig

Ukrán elnökválasztás - Porosenko elismerte vereségét

Czucz Enikő: Kivárásos vereség

Mbappé nem akar a Real Madridba igazolni

Washington megvonja a mentességet az iráni kőolajat importáló országoktól

Legfrissebb galériák
Olvasta már?