Közélet

Kiska államfő részvéttáviratot küldött Új-Zéland főkormányzójának

Pozsony | Andrej Kiska államfő a pénteki, christchurchi terrortámadással összefüggésben részvéttáviratot küldött Dame Patricia Lee Reddynek, Új-Zéland főkormányzójának. Erről Henrieta Hajtová, az elnöki hivatal sajtóosztályának munkatársa tájékoztatta a TASR hírügynökséget.
TASR

2019. március 15. 17:54

Andrej Kiska - TASR-felvétel

„Mély fájdalommal értesültem a Christchurch városában elkövetett szörnyű és értelmetlen terrortámadásról, amely országa több tucatnyi lakójának életét követelte” – írta Kiska. Az elnök a saját és Szlovákia minden lakosának nevében őszinte részvétet nyilvánított az áldozatok családjának és hozzátartozóinak, ahogy minden új-zélandinak is. A sebesülteknek gyors felépülést kívánt.

 

2019. március 15. 12:14

GALÉRIA: Christchurchi lövöldözés

A szlovák államfő hangsúlyozta, hogy a civilizált világban nincs helye a gyűlölködés, a vallási intolerancia, a beteges nacionalizmus és a szélsőségesség semmilyen formájának. „A mai tragikus eset is megmutatta, mennyire fontos, hogy mindnyájan határozottan álljunk ki minden ilyen megnyilvánulással szemben a társadalmainkban, és szigorúan büntessük is meg azokat” – szögezte le Kiska. Hozzátette: Szlovákia határozottan elítéli ezt a „különösen alattomos és gyáva tettet”.

Christchurch városának két mecsetében helyi idő szerint 13.45 (közép-európai idő szerint 2.45) körül kezdtek el lövöldözni. A támadásokban legalább negyvenkilencen életüket vesztették, 20 további személy megsérült. A rendőrség két házilag készített robbanószerkezetet talált a mecsetek előtt parkoló autókba rejtve. Négy gyanúsítottat vettek őrizetbe.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Aláírásgyűjtés Kočnernek

Már e héten kopogtat a végrehajtó a Billánál

24 óra a sérült gyerekekért

Nőtt a munkanélküliség

Feljelentés az ollétejedi gumifeldolgozó ellen

Száz fociév Szepsiben

Legfrissebb galériák
Olvasta már?