Közélet

Kiska: 2017-ben győztünk a szélsőségesek felett, de…

Pozsony | A legfontosabb próbát kiállta az ország, Kotleba szélsőséges pártja számára kudarccal végződtek a megyei választások – mondta újévi beszédében Andrej Kiska.
ÚJ SZÓ ONLINE

2018. január 1. 13:44

Andrej Kiska

„A legerősebb fegyverünkkel, a demokratikus választásokkal tudtunk győzni a szélsőségesek felett, de a gonoszt még nem győztük le végleg, csak egy nagy veszélyt sikerült elhárítani” – tette hozzá az államfő.

Emlékeztetett, tavalyi újévi beszédében az igazság évének nevezte 2017-et, mert ennek az évnek választ kellett volna adnia arra, hogy elkezdődnek-e a bátor reformok az oktatásügyben, az egészségügyben, a szegények, például a roma gyerekek felemelésében, oktatásában. 

„Hogy tudunk-e ismét reményt adni az elfelejtett régióknak, hogy meghalljuk-e azok hangját, akik a korrupció ellen tüntetnek. A legtöbb esetben hiányzott ehhez a bátorság és a politikai akarat, az őszinte igyekezet, és hiányzik a legfontosabb – ez eredmények. Ebben az értelemben 2017 a kellemetlen igazság éve volt” – jelentette ki Kiska, aki a politikai torzsalkodások beszüntetésére szólított fel, mert ezek csak elriasztják, még bizalmatlanabbá teszik az embereket. (SITA)

Önnek ajánljuk

Most elmegy szavazni?

Hyballa: „Edző vagyok, nem varázsló”

Fico vallomást tett Kiska állítólagos zsarolása ügyében

Besztercebánya megye 33 milliós hitelt kap a kormánytól útfelújításra

Megkerültek a szőlőoltványok

Megjelent a legújabb Rammstein-klip!

Legfrissebb galériák
Olvasta már?