Közélet

Kevesebb vizet engednek át Bősnél, hogy segítsék a Hableány kiemelését

A Szlovák Vízgazdálkodási Vállalat (SVP) szombaton, június 8-án hajnali 1 és 5 óra között csökkenti a Duna vízhozamát a bősi vízerőműnél.
TASR

2019. június 7. 13:17

- TASR-felvétel

A magyar Országos Vízügyi Főigazgatóság kérte a vízhozam részleges visszafogását, azt remélve, hogy az alacsonyabb vízállásnak köszönhetően ki tudják emelni az elsüllyedt városnéző turistahajót Budapesten - tájékoztatta a TASR-t pénteken Marián Bocák, az SVP szóvivője.

„A vízhozam csökkentése után körülbelül 12 órával remélhetőleg kellő mértékben lecsökken a Duna vízszintje Budapesten, és az úszódaru kiemelheti az elsüllyedt sétahajót”

- tette hozzá Bocák.

Sólymos László (Híd) környezetvédelmi miniszter is segítséget ajánlott a kiemeléshez, Szlovákia a Slavín úszódarut küldheti Budapestre.

A magyar Országos Vízügyi Főigazgatóság csütörtökön (június 6.) kérte a Duna vízhozamának részleges visszatartását a szlovák vízgazdálkodástól, hogy az apadásnak köszönhetően kiemelhessék a Hableány roncsát, amely május 29-én süllyedt el. Erről az MTI hírügynökség tájékoztatott, a TV2 kereskedelmi tévécsatorna közlése szerint viszont leghamarabb vasárnap, vagy hétfő reggel emelik ki a hajót. A Margit hídnál folyamatosan azon dolgoznak a búvárok, hogy köteleket erősítsenek a hajótestre. A cél, hogy úgy lehessen kiemelni a hajót, hogy a törzse ne törjön ketté.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Matovič nekiment a Tisztességes Szlovákiáért mozgalomnak

Tévhitek az ételmérgezésről

Az alkalmazottak több mint harmada akar munkahelyet váltani, és jók az esélyeik

Tűzoltóakció a pozsonyi Lafranconi hídon, lezárták a D1-est

1,1 millió betegbiztosítási járadékot fizetett ki a Szociális Biztosító

WWF: hétfőre elfogynak a Föld éves erőforrásai

Legfrissebb galériák
Olvasta már?