Közélet

Két EP-képviselőt szeretne az MKP

Pozsony | Teljes listát állított a Magyar Közösség Pártja a májusban esedékes EP-választásra.
Ibos Emese

2019. február 9. 15:21

Az MKP EP-képviselőjelültjei (Ibos Emese felvétele)

A listát a jelenlegi EP-képviselő, Csáky Pál vezeti. Az Országos Tanács titkos szavazással döntött a jelöltekről. A második helyről a párt korábbi elnöke, Berényi József indul. A további jelöltek: Horony Ákos, Tárnok Balázs, Mag Fodor Enikő, Nagy Dávid, Gergely Papp Adrianna, Huďár Zoltán, Baranyai Zsolt, Mészáros Annikó, Környi Zoltán, Hajdók Bence, Várady Tamás, Bartalos Szerencsés Lilla. Menyhárt József pártelnök szerint meggyőződésük, hogy két politikus is kijuthat Brüsszelbe. „Minden jelöltnek jó esélye van arra, hogy szavazatokat gyűjtsön.

Az Országos Tanács ma erős, közös, együttindulásról döntött”

– mondta Menyhárt József. 

Csáky Pál szerint az MKP a lehető legjobb listát tette le a választópolgárok elé. A jelenlegi EP-képviselő intenzív kampányt ígért, s azt, hogy mindent elkövetnek azért, hogy a pártnak az elkövetkező időszakba két EP-képviselője legyen.

Berényi elmondta, hogy a listaállítás előtt egyeztetettek Csáky Pállal.

Felajánlottam, hogy elfogadom a második helyet, nem az a cél, hogy egymást győzzük le, hanem az, hogy érvényre juttassuk Brüsszelben is a felvidéki magyarság akaratát, érdekképviseletét megjelenítsük

 – mondta Berényi, aki szintén biztos abban, hogy az MKP brüsszeli mandátumának számát programjukkal és jelöltjeikkel növelni tudják.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Ma újra futballünnep lesz Dunaszerdahelyen

DAC-Slovan a magyar és a szlovák tévében

Tiltakoznak a kiállított melltartók és bugyik ellen

21 Savage szabadlábon

Miből él az elnökjelölt?

Pellegrini: A rendőrség senki fölé nem terjeszti ki a védőszárnyait

Legfrissebb galériák
Olvasta már?