Közélet

Kassán tiltakoztak az elégedetlen egészségügyi nővérek

Kassa | Nem messze az Alkotmánybíróság épületétől közel 200 egészségügyi nővér és szülészeti asszisztens gyűlt össze, hogy tiltakozását fejezze ki a taláros testület döntésével szemben, mely felfüggesztette az egészségügyi nővérek és szülész-asszisztensek bérének emeléséről szóló törvényi rendelkezések hatályát.
ÚJ SZÓ ONLINE

2012. október 11. 09:52

Úgy érzik, lenézik őket, és folyamatosan megsértik személyiségi jogaikat.   

Az eredetileg az Alkotmánybíróság épületet elé tervezett megmozdulást a Szlovákiai Egészségügyi Nővérek és Szülészeti Asszisztensek Kamarája valamint az Egészségügyi Nővérek és Szülészeti Asszisztensek Szakszervezete rendezte közösen. Közvetlenül az épület előtt azért nem lehetett demonstrálni, mert odabenn üléseztek. Az ország több pontjáról érkeztek tiltakozók, így például Zsolnáról, Turócszentmártonról, Galántáról, Érsekújvárról, Tőketerebesről és Nagymihályból is, akik többször is skandálással adtak hangot elégedetlenségüknek.
[[{"type":"media","view_mode":"media_large","fid":"80940","attributes":{"alt":"","class":"media-image","title":"","typeof":"foaf:Image"}}]]
 
Az egészségügyi nővérek és szülészeti-asszisztensek azt szeretnék, ha még az év végéig alkotmányosnak nyilvánítanák az érintett törv
ényt, melyet a Szlovák Orvosi Kamara kezdeményezésére támadott meg a főügyész és ennek hatására függesztette fel érvényességét az Alkotmánybíróság. Mária Lévyová, a Szlovákiai Egészségügyi Nővérek és Szülészeti Asszisztensek Kamarájának elnöke elmondta, 20 éve küzdenek az egészségügyi nővérek béremelésének tisztázásáért, lényegében sikertelenül, ezért nem meglepő, hogy a nővérek rendkívül bizonytalanok.
További részletek csütörtöki nyomtatott kiadásunkban.

 

Önnek ajánljuk

Enyhén csökken a munkanélküliség

Frissítve

Megrázó fotók a dunaszerdahelyi maffiagyilkosságról (Képek és videó a cikkben!)

Frissítve

Harabin alkotmányjogi panaszt tesz a választások miatt

Ne hagyja, hogy a sérülés gátolja a mozgását

Az épületek szépülnek, de kevesebb diákot vehet fel az Ipari

A magyarok legjobbjai: Szalai, Dzsudzsák, Orbán és Lovrencsics

Legfrissebb galériák
Olvasta már?