Közélet

Jövőre sem emelkedik az autópálya-matrica ára

Pozsony | Jövőre sem fogják emelni az autópálya-matricák árát. A személyautók vezetői továbbra is 50 eurót fognak fizetni az éves matricáért, 14 eurót a haviért, 10-et pedig a tíznaposért. Erről Karolína Ducká, a Közlekedésügyi Minisztérium szóvivője tájékoztatott.
TASR

2018. szeptember 11. 14:33

Illusztráció - Emil Vasko/Plus 7 dni

A szóvivő azt is elmondta, hogy az autópálya-matricák érvényességi ideje sem fog változni. Az éves matrica jövőre szintén 2019. január 1-től 2020. január 31-ig lesz érvényes.

 „Részben azért hagyjuk meg az autópálya-matricák eredeti árait, mert az autósokat arra akarjuk ösztönözni, hogy az autópályákat és a gyorsforgalmi utakat használják. Ezek sokkal kényelmesebbek, gyorsabbak és biztonságosabbak” – magyarázta Érsek Árpád (Most-Híd) közlekedésügyi miniszter. Hozzátette: az autópálya-matricákra befizetett pénzt az úthálózat fejlesztésére fordítják.

2018. február 13. 19:52

Csak 2020-tól utazhatunk Pozsonytól Budapestig autópályán

A minisztérium szerint az éves autópálya-matrica ára 2011 óta változatlan, és ez a régióban a legalacsonyabb. „Az autósok jelenleg körülbelül 790 kilométernyi autópályát, gyorsforgalmi utat és kijelölt, elsőrendű útszakaszt használhatnak” – közölte Ducká.

A szóvivő elmondása szerint egyre többen vásárolnak autópálya-matricát. 2018 augusztusáig több mint 66 millió euró bevételre tettek szert (az adót nem számolva).

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Koleszterin, a csendes gyilkos

Tablók viadala: tardoskeddi győzelem!

Matečná: A termékek 31 százalékánál tapasztaltak kettős minőséget

Átfogó parkolási politika helyett egyelőre két parkoló lehet fizetős

Renault Kadjar: a francia elegancia

Zdeno Chára lett az év hokisa

Legfrissebb galériák
Olvasta már?