Közélet

Jövő héttől megduplázódik a fekete járások száma az országban

Tovább romlott a hazai járványhelyzet. Október 25-től, jövő hétfőtől már tíz fekete színnel jelölt járás lesz az országban. A legtöbb járást bordó színnel jelölik, tizenkettő még továbbra is narancssárga besorolást kap.
ÚJ SZÓ ONLINE

2021. október 20. 10:57

koronavírus halottak napja
- TASR-felvétel
01

A narancssárgával jelölt járások (12):

Pozsonyi (I.–V.), Dunaszerdahelyi, Galántai, Komáromi, Simonyi, Bazini, Vágsellyei és a Nagyszombati járás

A pirossal jelölt járások (27):

Báni, Selmecbánnyai, Breznóbányai, Gölnicbányai, Galgóci, Illavai, Lévai, Malackai, Miavai, Nyitrai, Vágújhelyi, Érsekújvári, Pöstyéni, Vágbesztercei, Privigyei, Puhói, Nagyrőcei, Rimaszombati, Rozsnyói, Szenci, Szenicei, Nagytapolcsányi, Trencséni, Stubnyafürdői, Zsarnócai, Aranyosmaróti és a Zsolnai járás

A bordó járások (30):

Besztercebányai, Nagybiccsei, Gyetvai, Alsókubíni, Homonnai, Késmárki, Kassai (I.–IV.), Kassa-vidéki, Korponai, Liptószentmiklósi, Losonci, Turócszentmártoni, Mezőlaborci, Námesztói, Poltári, Poprádi, Eperjesi, Rózsahegyi, Szakolcai, Szinnai, Szobránci, Iglói, Tőketerebesi, Nagykürtösi, Varannói, Garamszentkereszti és a Zsolnai járás

A fekete színnel jelölt járások (10):

Bártfai, Csacai, Kiszucaújhelyi, Lőcsei, Nagymihályi, Kisszebeni, Ólublói, Sztropkói, Felsővízközi és a Turdossini járás

A fekete járásokban nem lehet esküvőket, családi vacsorákat és egyéb ünnepségeket szervezni, még a teljesen védett személyeknek sem. Ez a bordó besoroláshoz képest jelentős szigorítás, hiszen ott még 20 beoltott személy részt vehetett efféle rendezvényeken. A fekete járásban az éttermeket is be kell zárni, még az oltottak sem léphetnek be, tehát csakis elvitelre lehet ételt is italt rendelni. A bordó fázisban az oltottak még beülhettek az éttermekbe, igaz, szigorú előírások mellett. A teraszokon lehetett fogadni azokat, akik rendelkeztek negatív teszttel, vagy pedig átestek a fertőzésen, most viszont már erre sem lesz lehetőség. Továbbá be kell zárni a hoteleket és az edzőtermeket is, a bordó járásokban még ezek is nyitva tarthattak. A diákok ugyan maradnak a helyszíni oktatásnál, viszont az autóiskolák és az egyéb kurzusok nem működhetnek a fekete fázisban.

A Covid-automata azt is kimondja, hogy a fekete járásokban kijárási tilalmat kellene bevezetni. Ez viszont mindaddig nem lehetséges, amíg a kormány ki nem hirdeti a veszélyhelyzetet. Vladimír Lengvarský (OĽaNO) egészségügyi miniszter korábban többször is kijelentette, hogy egyelőre nem terveznek ilyesmit. 

Támogassa az ujszo.com -ot

Úgy vagyunk az újságírással, mint a hivatásos zenészek: fellépünk naponta a „kőszínházban", elegáns ruhában a hűséges, bérletes közönségünk előtt, vagyis eljuttatjuk a postaládákba, árushelyekre nyomtatott napilapként a fizetős Új Szót. És mondhatjuk azt, hogy kiállunk a mélyen tisztelt publikum elé a korzón is, kicsit könnyedebben szórakoztatjuk, elgondolkodtatjuk a közönséget, érzelmeket kiváltva az erre járó tömegből. Ez az előadás pontosan olyan szenvedélyes, mint a kőszínházi fellépés, ugyanúgy sok munkával jár, mégis ingyenes. Ha tetszett, hálásan fogadjuk adományát, amit a jelképes hegedűtokba helyezhet. Eddigi felajánlásait is szívből köszönjük az új hangszerekhez, a zenekar bővítéséhez, a repertoár kiszélesítéséhez: az ujszo.com naprakész működtetéséhez.

Ha támogatna bennünket, kattintson az alábbi gombra. Köszönjük.

Támogatom
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk
kiska schuster gašparovič

Három egykori államfő intézett fontos felhívást Szlovákia lakosaihoz

Marta Matyasová

Amíg élek, játszani fogok

sorozatok

SOROZATDARÁLÓ: Behálózta és kifosztotta a saját pszichiátere

adventi vásár

Szóval kirándulna Magyarországra? Ezek az árak a győri adventi vásáron - euróban

Igor Matovič

Matovič: a helyzet nem fog javulni, a lockdown elhúzódik

koronavírus iskola

Ukrajnában csaknem háromezer pedagógust függesztettek fel az állásából a védőoltás hiánya miatt

Legfrissebb galériák
Olvasta már?
logo

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.