Közélet

Január 29-én tárgyal az SNS elnöksége az elnökválasztásról

Pozsony | Kedden, január 29-én ül össze a koalíciós SNS párt elnöksége, hogy eldöntsék, indítják-e az államfőválasztáson Andrej Dankót, a párt elnökét. Ezt Štefan Zelník, az SNS alelnöke erősítette meg a TASR hírügynökségnek hétfőn.
TASR

2019. január 21. 13:15

Andrej Danko - TASR/AP-felvétel

Hogy ő személyesen támogatni fogja-e Danko indulását, egyelőre nem árulta el. „Meghallgatom az összes érvet. Azt gondolom, hogy az SNS pártnak állítania kellene saját jelöltet. Meglátjuk, hány jelölt lesz, valaki mellett dönteni fogunk” – mondta.

Anton Hrnko, az SNS másik alelnöke tavaly arról beszélt, hogy Dankónak még túl sok feladata van a pártban ahhoz, hogy jelöltesse magát államfőnek és elhagyja az SNS-t. Most hozzátette: annak alapján fog dönteni, hogyan alakul a megbeszélés.

Danko már korábban kilátásba helyezte, hogy ha az elnökségtől felhatalmazást kap, elindul az államfőválasztáson, de nem fog kampányolni. A jelölteknek január 31-ig kell bejelenteniük az indulásukat. Az elnökválasztásra március 16-án, szombaton kerül sor, a második forduló március 30-án esedékes.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

GALÉRIA: Rossi a három pontnak örülne a legjobban

Elhunyt Baló György

A Komáromi járásban volt a legalacsonyabb a részvétel

Kiska: A választások megmutatták,hogy az emberek tisztességes országot akarnak

Családi okokból lövöldözött az utrechti támadó

Udvardon és Muzslán is győzött Čaputová

Legfrissebb galériák
Olvasta már?