Közélet

Jana Žitňanská belép Andrej Kiska újonnan alakuló pártjába

Pozsony | Jana Žitňanská közösségi oldalán közölte, hogy belép abba a pártba, amelyet Andrej Kiska leköszönő köztársasági elnök alapít. Kiska hétfőn sajtótájékoztatón mutatja be új pártját.
TASR

2019. június 15. 10:59

Jana Žitňanská - TASR-felvétel

Žitňanská azért döntött Kiska pártja mellett, mert hosszú ideje foglalkozik az egészségkárosodással élő emberek problémáival, és ott lát lehetőséget a munka folytatására. „Amikor azon gondolkodtam, hogyan legyen tovább, ha lejár EP-képviselői mandátumom, mérlegeltem, maradjak-e még a politikában, vagy inkább más úton induljak el, hogy minél többet és minél hatékonyabban segíthessek ezeknek az embereknek” – írta Žitňanská.

Hozzátette, úgy döntött, nem vonul ki a politikából, ezen a platformon akarja megváltoztatni az állam viszonyulását az egészségkárosodással élő emberekhez és családjukhoz. „És mivel Andrej Kiskát – a Dobrý anjel nonprofit szervezet által is – olyan embernek ismerem, aki törődik a legsebezhetőbbekkel, elfogadtam a felkérését” – közölte Žitňanská.

Žitňanská öt évig EP-képviselő volt. A NOVA parlamenten kívüli párt egyik alapítója, előtte a KDH parlamenti képviselője volt.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Összefogásra buzdító akciók

A DAC célja újra Európa

Nem üzemeltet tovább sürgősségi egészségügyi állomásokat Szlovákiában a Falck

Jövőre kezdődhet az idegenrendészet dunaszerdahelyi fiókjának felújítása

WHO: Magas cukortartalmúak és a babák számára nem megfelelőek a bébiételek

Nagy meleg, száznál több futó

Legfrissebb galériák
Olvasta már?