Hosszabbított a Főnix

Pozsony |

<p>A Főnix Polgári Társulás nem tudta fél év alatt elkölteni a magyar Miniszterelnökségtől januárban kapott 200 millió forintot (645 ezer euró), a rendezvénysorozat megvalósítására további 3 hónapot kért. A megvalósult programról azonban a szervezet most sem tájékoztat.</p>

Az eredeti támogatási szerződés szerint a 200 millió forintból (645 ezer euró) január és június között kellett volna „a közösségi tudatot és az anyanyelvi oktatást erősítő kulturális rendezvénysorozatot” szerveznie. A mellékelt „Szakmai program” alapján január és április között 25 szlovákiai városba terveztek programot Szenctől Királyhelmecig. A módosított szerződésben már 29 rendezvény szerepel, néhány városba kétszer is elmenne, vagy már el is ment a Főnix. A rendezvényekről azonban egyáltalán nem lehet hallani, habár a támogatás jelentős részét 86,80 millió forintot (280 ezer euró) reklám- és propaganda kiadásokra kapták, és a módosítás alapján is meg kellett volna valósítaniuk ezeket.

KINCS, AMI NINCS: A FŐNIX TÁMOGATÁS

A Főnix nem hajlandó tájékoztatni lapunkat, kérdéseinkre Pósa Lajos, a szervezet egyetlen ismert vezetője a következő választ küldte: „A támogatási szerződés titoktartási záradéka értelmében az eredeti, illetve módosított szerződés tartalmi elemeiről nem áll módunkban bővebb információt nyújtani”. A szerződésben szereplő titoktartási kötelezettség azonban azt tartalmazza, hogy a tartalmi elemek kivételt képeznek a nyilvánosságra hozatal tilalma alól.

TOVÁBBRA IS KÖDÖSÍT AZ MKP FŐNIX-ÜGYBEN

A szerződést végül Király Zoltán az Átlátszó.hu portálon keresztül benyújtott adatigénylés alapján kapta meg. Ez a módosított rendezvénylista mellett azt is tartalmazza, hogy legkésőbb szeptember végéig meg kell valósítani a szakmai programot, majd november 30-ig el kell számolni a támogatással. Az elszámolás eredeti határideje július 31. volt.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?