Híd: Az R2-es út kiépítésének elhalasztása elfogadhatatlan!

Pozsony |

<p>A Nemzeti Autópálya-társaság (NDS) döntése, miszerint a Zólyom és Kassa közti gyorsforgalmi út kiépítését 25 évvel halasztották el, legfőképp a dél-szlovákiai lakosoknak kedvezőtlen.</p>

A Híd számára elfogadhatatlan, hogy a NDS az R2-es gyorsforgalmi út finanszírozásának kiértékelése után 25 évvel halasztja el az építkezés befejezését. „Nem értek egyet az R2-es gyorsforgalmi út befejezésének elhalasztásával, amelynek Losonc-Rimaszombat-Rozsnyó-Szepsi-Kassa városokat kellene összekötnie. Mindenki számára világos, hogy nincs elég pénzeszköz, amelyeket a gyorsforgalmi utak kiépítésére használnak fel. Azonban ebben az esetben meg kell említeni, hogy itt olyan régióról van szó, ahol a munkanélküliség a legmagasabb. Méghozzá több mint 20 százalék. És éppen ez az útszakasz köti össze Szlovákia és Magyarország fontos szállítói útvonalait,“ figyelmeztetett Érsek Árpád, a Híd parlamenti képviselője. Megemlítette, hogy a közlekedési tárca vezetőivel folytatott tárgyalások során támogatta, hogy négy fontos mutató alapján állítsanak sorrendet az utak kiépítésének fontosságáról. „Elsősorban olyan tényezők alapján kellene sorrendet állítani, mint a közlekedés sűrűsége,, a kiépítés igényessége, gazdasági hatás és a finanszírozás lehetősége. Ha ez a javaslat jóvá lett volna hagyva, akkor mindenki számára világos lenne, mikor és hol lesz kiépítve egy bizonyos közút. Véleményem szerint ennek kötelezőnek kellene lennie minden kormány számára.“ Érsek Árpád szerint az R2-es gyorsforgalmi út kiépítése legfőképp a dél-szlovákiai polgárok számára lenne fontos. „Ezért tartom a NDS döntését övön aluli ütésnek,“ tette hozzá a Híd parlamenti képviselője. 
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?