Közélet

Híd: Az R2-es út kiépítésének elhalasztása elfogadhatatlan!

Pozsony | A Nemzeti Autópálya-társaság (NDS) döntése, miszerint a Zólyom és Kassa közti gyorsforgalmi út kiépítését 25 évvel halasztották el, legfőképp a dél-szlovákiai lakosoknak kedvezőtlen.
ÚJ SZÓ ONLINE

2015. április 25. 14:30

A Híd számára elfogadhatatlan, hogy a NDS az R2-es gyorsforgalmi út finanszírozásának kiértékelése után 25 évvel halasztja el az építkezés befejezését. „Nem értek egyet az R2-es gyorsforgalmi út befejezésének elhalasztásával, amelynek Losonc-Rimaszombat-Rozsnyó-Szepsi-Kassa városokat kellene összekötnie. Mindenki számára világos, hogy nincs elég pénzeszköz, amelyeket a gyorsforgalmi utak kiépítésére használnak fel. Azonban ebben az esetben meg kell említeni, hogy itt olyan régióról van szó, ahol a munkanélküliség a legmagasabb. Méghozzá több mint 20 százalék. És éppen ez az útszakasz köti össze Szlovákia és Magyarország fontos szállítói útvonalait,“ figyelmeztetett Érsek Árpád, a Híd parlamenti képviselője.
 
Megemlítette, hogy a közlekedési tárca vezetőivel folytatott tárgyalások során támogatta, hogy négy fontos mutató alapján állítsanak sorrendet az utak kiépítésének fontosságáról.
 
„Elsősorban olyan tényezők alapján kellene sorrendet állítani, mint a közlekedés sűrűsége,, a kiépítés igényessége, gazdasági hatás és a finanszírozás lehetősége. Ha ez a javaslat jóvá lett volna hagyva, akkor mindenki számára világos lenne, mikor és hol lesz kiépítve egy bizonyos közút. Véleményem szerint ennek kötelezőnek kellene lennie minden kormány számára.“
 
Érsek Árpád szerint az R2-es gyorsforgalmi út kiépítése legfőképp a dél-szlovákiai polgárok számára lenne fontos. „Ezért tartom a NDS döntését övön aluli ütésnek,“ tette hozzá a Híd parlamenti képviselője.
 
Támogassa az ujszo.com-ot

Rengeteg hírrel bombáznak minket különböző portálok, s nem könnyű felismerni a valódi- és álhíreket. Ezért is fontos, hogy olyan weboldalakról tájékozódjunk, amelyek megbízható, korrekt információkat nyújtanak.

Az ujszo.com szerkesztőségében minden nap azért dolgozunk, hogy Önök kizárólag ellenőrzött, valós híreket kapjanak weboldalunkon. Ennek biztosítása meglehetősen költséges. Mi viszont szeretnénk, hogy minden kedves olvasónk hozzájuthasson az ellenőrzött információkhoz, ez azonban az Önök anyagi segítsége nélkül hosszú távon nem lehetséges.

Ezért kérjük olvasóinkat, hogy járuljanak hozzá az ujszo.com működéséhez. Számítunk Önökre. Önök is számíthatnak ránk.

Ha támogatna bennünket, kattintson az alábbi gombra. Köszönjük.

Támogatom
Önnek ajánljuk
Sulík

Sulík tervez, Matovič végez

időjárás ősz

Délelőtt köd és jeges utak, délután derűs idő vár ránk

Komárom

Ismét új tesztelőpont nyílt Komáromban

Bős

880 fertőzött a Dunaszerdahelyi járásban

újvári hokisok

Az érsekújvári jégcsarnokból is nagyon hiányoznak a szurkolók

dd

Búcsúzunk Pólos Árpádtól

Legfrissebb galériák
Olvasta már?
logo

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.