Híd: A kormány egyáltalán nem foglalkozik az időseknek nyújtott szociális szolgáltatásokkal

Pozsony |

<p>Jana Dubovcová ombudsman jelentése megerősítette azt a tényt, hogy a kormány nem foglalkozik a szeniorok valós gondjaival.</p>

Bugár Béla elmondása szerint a Híd készen áll mindent megtenni a jelenlegi helyzet orvosolása érdekében.Nem csak a szociális szolgáltatások hozzáférhetősége jelent gondot, hanem a szociális otthonok helyzete is. „Az adott problémának több vetülete is van, az anyagi hozzáférhetőségtől kezdve, a dolgozók munkakörülményein át a tárgyi felszereltségig. Ezt azonban csak komplex, rendszerszerű hozzáállással lehet megoldani, és ez a kormány erre nem képes“ – nyilatkozta a SITA ügynökségnek Bugár Béla, a Híd elnöke. A Híd nagyra becsüli az összes szociális munkást, akik nehéz körülmények között dolgoznak. „Ezen alkalmazottak helyzetén - akik az elemzések szerint a legkisebb bevétellel rendelkező alkalmazottak közé tartoznak - javítani kell. Ez kihívást jelent a következő időszak, a 2016-os választások után megalakuló kormány számára“ – mondta Peter Krajňák, a Híd szociálpolitikájáért felelős képviselője, aki Eperjes megyei és városi képviselőként, konkrét tapasztalatokkal rendelkezik ezen intézetek működésével kapcsolatban. Az alkalmazotti juttatás lehetne az egyik olyan eszköz, amely kompenzálhatná a szociális szolgáltatásokban dolgozó polgárok komoly igénybevételt jelentő, de alulfizetett  munkáját.  „Ilyen juttatás például lehetne üdülés vagy a régebben dolgozó polgárok számára akár egészségügyi rehabilitáció is“ – tette hozzá Krajňák. A Híd szándéka ezen a területen, a párt stratégiai dokumentuma, a Polgári Vízió alapján, egy olyan  szociális szolgáltató rendszer kialakítása, amely   nemcsak az anyagi felszereltségen javít, hanem új szociális szolgáltatásokat is támogat. 
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?