Közélet

Hiba volt a déli vonatjáratok megszüntetése

Érsek Árpád parlamenti képviselő (Híd) szerint az árvíz következtében bebizonyosodott, hogy hiba volt a dél-szlovákiai vonatjáratok megszüntetése. Az árvíz miatt például Helemba (Chľaba) lakosai a saját bőrükön tapasztalták, milyen következményekkel járhat a vonatjáratok megszüntetése - írja a Híd az Új Szó Online-nak küldött sajtóhírben.
ÚJ SZÓ ONLINE

2013. június 11. 13:10


„Mivel a bevezető utakat elöntötte a víz, a lakosok gyakorlatilag foglyokká váltak saját községükben, nem tudtak eljutni munkahelyükre, sem az orvoshoz, vagy az iskolába. Ráadásul az élelmiszerellátással is gondok voltak,” - nyilatkozta Érsek, aki azonban pozitívan értékeli, hogy a Szlovák Vasúti Társaság a párkányi polgármester kérésének eleget téve rendkívüli vonatjáratokat indított Párkány és Helemba között.

A Híd képviselője azt kérdezi az illetékes személyektől, hogyan fogják megoldani mondjuk tíz év múlva a hasonló helyzeteket más községekben, ahol Helembával ellentétben nem járnak nemzetközi vonatjáratok,  és ahol a használaton kívüli vonatsíneket már nem lesz lehetőség megjavítani, vagy már nem is  lesznek. „Nem zárhatjuk ki azt a lehetőséget, hogy gyakoribbak lesznek a nagy árvizek. A legutóbbi tíz évvel ezelőtt ért minket. Hogyan lesz megoldva mondjuk tíz év múlva azon községek ellátása, ahol megszüntették a regionális vonatjáratokat, ha akkor már minden bizonnyal nem is lesznek ott vonatsínek?” – mondta Érsek.

Érsek Árpád felszólítja az illetékeseket, hogy értékeljék át döntésüket a vonatjáratok megszüntetése kapcsán, főként Dél-Szlovákia régióiban. Illetve hogy az olyan krízishelyzetekben, mint amilyen az árvíz is, biztosítsák be a régióközlekedést. „Ehhez azonban működőképes infrastruktúrára van szükség, amit ma még be tudunk biztosítani, ezért használjuk ki és na hagyjuk tönkremenni azt,” – fejezte be Érsek.

 

Támogassa az ujszo.com -ot

Úgy vagyunk az újságírással, mint a hivatásos zenészek: fellépünk naponta a „kőszínházban", elegáns ruhában a hűséges, bérletes közönségünk előtt, vagyis eljuttatjuk a postaládákba, árushelyekre nyomtatott napilapként a fizetős Új Szót. És mondhatjuk azt, hogy kiállunk a mélyen tisztelt publikum elé a korzón is, kicsit könnyedebben szórakoztatjuk, elgondolkodtatjuk a közönséget, érzelmeket kiváltva az erre járó tömegből. Ez az előadás pontosan olyan szenvedélyes, mint a kőszínházi fellépés, ugyanúgy sok munkával jár, mégis ingyenes. Ha tetszett, hálásan fogadjuk adományát, amit a jelképes hegedűtokba helyezhet. Eddigi felajánlásait is szívből köszönjük az új hangszerekhez, a zenekar bővítéséhez, a repertoár kiszélesítéséhez: az ujszo.com naprakész működtetéséhez.

Ha támogatna bennünket, kattintson az alábbi gombra. Köszönjük.

Támogatom
Önnek ajánljuk
pénz

A járványügyi veszélyhelyzet kedvez a pénzmosásnak

gázár

Mennyit fizetünk jövőre a gázért?

rendőrség illusztráció

Eljárást indított a rendőrség egy orvos megfenyegetése miatt

Németh István

Elhunyt Németh István színművész

Vágsellye

Vágsellyén ismét oltanak a hétvégén

Alec Baldwin

Alec Baldwin azt állítja, hogy nem húzta meg a ravaszt a Rust forgatásán

Legfrissebb galériák
Olvasta már?
logo

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.