Heger: „Éjlenek a lehetőséggel, jöjjenek szavazni!”

Eduard Heger
Pozsony |

Eduard Heger (OĽaNO) miniszterelnök, miután egy pozsonyi gimnázium épületében leadta szavazatát, arról beszélt, a mostani összevont megyei és önkormányzati választások során nagyon sok tisztségről döntünk.

Miután a kormányfő a gimnáziumban kivárta a sort és leadta szavazatát, arról beszélt, országosan több mint 20 ezer önkormányzati és megyei képviselőt, 3 ezer településvezetőt és 8 megyeelnököt választunk meg. „Ezek az emberek fognak dönteni arról, miként igazgatják a városainkat, községeinket és megyéinket” – emelte ki a kormányfő. Hozzátette, a közigazgatás ezen szintjein döntenek egyebek mellett az óvodákról, iskolákról, iskolai étkeztetésről, az idősotthonokról, járdákról, sportközpontokról, útfelújításokról, múzeumokról, színházakról, orvosi rendelőkről, kórházakról a közrend fenntartásáról, de például a hulladékgazdálkodásról is. A megyei és önkormányzati választásokat ezért is pont olyan fontosnak tartja, mint az országos voksolásokat.

Az önkormányzati és a megyei választást most először tartják egyszerre, ezért a szokásosnál hamarabb, 22 óra helyett 20 órakor zárnak a szavazóhelyiségek. Mindezt azért, hogy elegendő idő legyen a szavazatok számlálására. Heger ezzel kapcsolatban arról beszélt, bízik benne, ez nem befolyásolja kedvezőtlenül a választási részvételt. „Úgy vélem, az embereknek elegendő idő áll rendelkezésre, hogy szavazzanak” – mondta azzal, hogy egyes esetekben még hamarabb is kinyithattak a szavazóhelyiségek.

„A szabad választás a demokrácia vívmánya, amely Szlovákiában már több mint harminc éve működik. Így a mai nap is a demokrácia ünnepe” – mondta a miniszterelnök. Egyben mindenkit arra szólított fel, vegyen részt a voksoláson: „Éjlenek a lehetőséggel, jöjjenek szavazni!”

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?