Közélet
A fantomképet hétfőn hozta nyilvánosságra az ügyészség - TASR-felvétel

Gúnyolódás a fantomkép miatt

ÚJ SZÓ-ÖSSZEFOGLALÓ

2018. szeptember 19. 09:04

Pozsony | Negatív reakciókat váltott ki a világhálón annak a férfinak a fantomképe, aki állítólag Ján Kuciak és Martina Kušnírová meggyilkolásakor a tett színhelyének közelében tartózkodott. A hozzátartozók jogi képviselője szerint a gúnyolódás indokolatlan.

Egy esetleges tanú életének kockáztatása, nevetséges fantomkép, amellyel csak azt próbálják leplezni a rendőrök, hogy semmilyen előrelépés sem történt a vizsgálatban – erről szólt a fantomképekről szóló reakciók többsége. Egyesek azt állították, a rendőrség azért hozta nyilvánosságra ezen a héten a fantomképet, mert most járt itt az Európai Parlament (EP) tényfeltáró bizottsága.

„Mindez a nyomozók taktikájának a része, és úgy gondolom, ha valaki nem ismeri ezt a taktikát, annak óvatosan kellene ilyen bírálatokat megfogalmaznia” – mondta Kuciak hozzátartozóinak jogi képviselője, aki szerint az ügyész nagyon jól megfontolta, hogy nyilvánosságra hozza-e a felvételt vagy sem. „Az ügyet felügyelő ügyészek a legtapasztaltabbak közé tartoznak az országban, a legnagyobb bűnügyi eseteket felügyelték” – közölte tegnap Lipšic.

2018. szeptember 18. 06:55

Kuciak-ügy: profi gyilkos ölt

Az EP tényfeltáró bizottsága már másodszor járt Szlovákiában, hogy felmérje, milyen állapotban van az újságíró és jegyese meggyilkolása kapcsán indított vizsgálat, s mennyire javult az újságírók védelme, garantálni tudja-e az állam az újságírás függetlenségét Szlovákiában.

Míg a bizottság hétfőn nonprofit szervezetek képviselőivel, a Tisztességes Szlovákia kezdeményezés képviselőivel és Andrej Kiska államfővel tárgyalt, tegnap a speciális ügyésszel, lapzártánk után Peter Pellegrini kormányfővel, Denisa Saková belügyminiszterrel, végül Gál Gábor igazságügyi miniszterrel ült tárgyalóasztalhoz.

„Dušan Kováčik speciális ügyész fogadta a delegáció tagjait, a találkozón jelen volt a gyilkossági ügyet felügyelő ügyész is. A lehető legkimerítőbb választ adták a feltett kérdésekre, s elárultak minden olyan információt, amelyet tekintettel a nyomozás stádiumára elárulhattak” – közölte a Speciális Ügyészség.

(dem, dennikn.sk, TASR)

2018. szeptember 19. 07:25

Az EP-delegációt nyugtalanítja, hogy Kaliňák neve szinte minden kétes ügy kapcsán felmerült
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk