Közélet

Az EP-delegációt nyugtalanítja, hogy Kaliňák neve szinte minden kétes ügy kapcsán felmerült

Pozsony | Az Európa Parlament képviselőit a szlovákiai útjuk során nyugtalanította, hogy Robert Kaliňák (Smer-SD) volt belügyminiszter neve említésre került a vietnámi polgár elrablásának, illetve az Éjjeli Farkasok motoros bandának az ügyében is. Továbbá az sem tetszett nekik, hogy az olyan emberek, akik a közvélemény nyomására lemondtak a pozícióikról, később más fontos funkciókat töltenek be. Ezt Sophie in 't Veld, a delegáció vezetője jelentette ki a keddi sajtótájékoztatóján.
TASR

2018. szeptember 19. 07:25

Pellegrini találkozott a delegáció tagjaival - TASR-felvétel

A delegáció tagjai úgy látják, hogy Peter Pellegrini (Smer-SD) és kormánya tényleg elszántan nekiállt a változtatások megvalósításának, de úgy tűnik, hogy nem képesek lezárni a múltat. „Olyan embereket látunk, akik lemondtak, vagy akiket leváltottak, aztán néhány hónap elteltével ugyanazokat az embereket látjuk, csak más funkciókban. Úgy gondolom, hogy ez nem egy sikeres gyakorlat” – közölte in ’t Veld. Szerinte szükség van a korrupció elleni harc tényleges felvállalására. Mint elmondta, ez nemcsak az új törvények elfogadásáról, hanem a politikai kultúráról is szól.

2018. szeptember 18. 15:22

Kaliňáknak ezúttal egy motorkerékpár miatt kell magyarázkodnia, amit az Egyesült Arab Emírségektől kapott

A képviselők hangsúlyozták az újságíró-gyilkosság kivizsgálásának a fontosságát is.

„Úgy látom, nagy az akarat a gyilkosság gyors és megfelelő kivizsgálására” – jelentette ki in ’t Veld.

Az öt képviselő a szlovákiai látogatása során találkozott Andrej Kiska államfővel, Peter Pellegrini (Smer-SD) kormányfővel, Denisa Saková (Smer-SD) belügyminiszterrel, Gál Gábor (Most-Híd) igazságügyi miniszterrel, ezenkívül pedig ügyészekkel, rendőrökkel, az Europol képviselőivel, újságírókkal és több civil szervezettel is. A delegáció ezelőtt márciusban, Ján Kuciak újságíró és jegyese, Martina Kušnírová meggyilkolása után tett látogatást az országban.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Önszántukból ritkán tévednek könyvtárba a gyerekek

A jövőben csak beoltott gyermekeket vennének fel az óvodákba

Gulyás: felfüggesztés esetén a Fidesz azonnal elhagyja a Néppártot

Kubalánál Messi sem lehet jobb

Többszázezer eurós iskolakonyha-fejlesztés Komáromban

Radičová visszatérhet a politikába

Legfrissebb galériák
Olvasta már?