Közélet

Kuciak-ügy: profi gyilkos ölt

Pozsony | Nyilvánosságra hozta a rendőrség annak a férfinak a fantomképét, aki Ján Kuciak és Martina Kušnírová meggyilkolásakor a tetthely közelében tartózkodhatott. A kettős gyilkosságot felügyelő speciális ügyész nem árulta el, hogy a rendőrség milyen forrásból szerzett tudomást az egyelőre ismeretlen férfiről.
Ibos Emese

2018. szeptember 18. 06:55

- TASR-felvétel

Az ügyész szerint az illető fontos információk birtokában lehet, mivel február 21-én a gyilkosság időpontjában Ján Kuciak és Martina Kušnírová nagymácsédi otthona közelében mozoghatott. Egyelőre tanúként keresik a fantomképen szereplő férfit, s arra kérik, haladéktalanul jelentkezzen. A hatóság a nyilvánosság segítségére is számít. Ha valaki a fantomkép alapján felismeri a férfit, vegye fel a kapcsolatot a speciális ügyészséggel, illetve a Nemzeti Bűnüldözési Ügynökséggel (NAKA). Az ügyész nem fejtette ki, a képen hazai, vagy külföldi állampolgár látható-e. Nem zárta ki azt sem, hogy szerepe lehet a kettős gyilkosságban.

Az ügyész szerint a két fiatalt Ján Kuciak újságírói munkája miatt gyilkolták meg, a gyilkosságot megrendelésre, profi bérgyilkos követte el. Az indítékot illetően harminc különböző verziót vizsgáltak meg. „Az újságírói munkájával kapcsolatban további két verzióval dolgozunk” – közölte az ügyész, ugyanakkor nem válaszolt arra a kérdésre, hogy Ján Kuciak utolsó írása – melyben a Fico-kormány és az olasz maffia összefonódásait igyekezett feltárni – lehetett-e a gyilkosság motívuma.

 

2018. szeptember 17. 13:38

Nyilvánosságra hozták a férfi képét, akinek információi lehetnek a Kuciak-gyilkosságról

Az elmúlt hét hónapot így összegezte: öt alkalommal tartottak helyszíni szemlét, négyszer tartottak házkutatást, hat alkalommal kutattak át egyéb területeket. Tizennyolcszor tartottak halottszemlét, melyek során egyebek mellett ujjlenyomatokat, DNS- és szagmintát vettek az áldozatoktól. Több mint kettőszáz tanút hallgattak ki, néhányukat többször is. Hét olasz nemzetiségű személyt vettek őrizetbe, de mindnyájukat szabadon engedték. „Jelenleg egyetlen vádlottunk sincs” – közölte az ügyész.

Közben ismét Pozsonyban tárgyal az Európai Parlament bizottsága, amely Ján Kuciak halála miatt vizsgálódik.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Éljünk a választás jogával, és ne hagyjuk magunkat félrevezetni!

EXKLUZÍV: A dunaszerdahelyi leszámolás után megjelent cikkünk először az ujszo.com-on!

Kórházba került Maroš Šefčovič felesége

Délután erős szél várható Nyugat-Szlovákiában

Kötelező szabadtartás a tojástermelőknél

Kuciak-gyilkosság: Peter Tóthot kihallgatja a NAKA

Legfrissebb galériák
Olvasta már?