Közélet

Fico: A koalíciós szerződés lejárta után is működni fog a kormány

Pozsony | A kormánykoalíció a koalíciós szerződés lejárta után is tovább fog működni – szögezte le Robert Fico, a Smer-SD elnöke csütörtöki sajtótájékoztatóján. Hozzátette, ennek gyakorlati okai is vannak, például jóvá kell hagyni a jövő évi költségvetést.
TASR

2019. augusztus 22. 16:01

- TASR-felvétel

Bejelentette, hogy a koalíciós tanács legközelebb szeptember elején ül össze, és a három kormánypárt végigveszi azokat a törvényjavaslatokat, amelyek az őszi ülésen a parlament elé kerülnek.

Elmondta, hogy a koalíciós szerződés a záradék szerint egy bizonyos ponton túl már nem kötelezi a partnereket. „Ez azért van így, hogy a pártoknak szabadkezük legyen a választási kampányban" - mondta Fico. Szerinte azonban a megállapodás továbbra is érvényes, és a kormánykoalíció nem szűnik meg működni.

„A javaslatokat meg fogják szavazni a kormánypártok, megyünk tovább, nincs semmi gond” - jelentette ki a Smer-SD elnöke.

Andrej Danko (SNS) házelnök a TASR-nek kijelentette, feltehetően 2020. február 29-én lesz a parlamenti választás, a koalíciós szerződés pedig a választás dátuma előtt fél évvel érvényét veszíti. Hozzátette, a kormánykoalícióban vannak ugyan nézeteltérések, de a választásig egyben akarják tartani, és a fontos törvényjavaslatoknál eddig mindig betartották az egyezségeket. Emellett a kormánypártok kölcsönösen egymás támogatására vannak utalva a saját javaslataik elfogadásánál.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Kilenc évet kapott Juraj Hossú, Henry Acorda gyilkosa

Kellemetlen: Danko zászlórúdja valójában nem is magasabb, mint a magyarországi

Továbbra is elégedetlenek a pedagógusok a fizetésük miatt

Agócs Attila: A Kuciak-gyilkosság után ki kellett volna lépnünk a koalícióból

Rég nem látott sokk az olajpiacon: hamarosan még drágábban tankolhatunk

Nemesócsán ismét polgármestert választanak szombaton

Legfrissebb galériák
Olvasta már?