Közélet

Pellegrini elítélte az új-zélandi mecsetekben elkövetett támadásokat

Pozsony | Peter Pellegrini kormányfő elítélte az új-zélandi Christchurch városában lévő két mecsetben elkövetett támadásokat. Hangsúlyozta, hogy a világnak egyetértésre és emberségre van szüksége, nem gyűlöletre és ilyen gyalázatos cselekedetekre.
TASR

2019. március 15. 12:15

- TASR/AP-felvétel

„A terrorizmust és az élő adásban történő gyilkolást minden esetben el kell ítélni, mint gyalázatos és érthetetlen cselekedetet” – jelentette ki. Hozzátette: sajnálja ezeknek az embertelen tetteknek az áldozatait. „Az ilyen gyalázatos cselekedetek csak tovább szítják a gyűlöletet a világban, míg ennek a világnak sokkal inkább egyetértésre és normális emberségre van szüksége” – tette hozzá.

Az új-zélandi Christchurch városában lövöldözésre került sor két mecsetben, a támadásoknak 49 áldozatuk van. A rendőrség négy személyt vett őrizetbe. Egyikük egy meg nem nevezett huszonéves fiatalember, aki ellen gyilkosság gyanújával indult eljárás. A férfi szombaton áll bíróság elé. Két másik őrizetbe vett személy esetében a rendőrség még vizsgálja, hogy részt vettek-e a támadásban. A negyedik letartóztatottnak valószínűleg nincs köze a támadásokhoz.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Alig szavazott a magyar 

Elhunyt Baló György

Ha a közönség neveletlen

TB Dunaszerdahely: Idegenben nyertek kiesési rangadót a felsőpatonyiak

Kevéssé ismert tények a spermiumról

Területi viták, nemzeti érvek, nagyhatalmi döntések 1919-ben

Legfrissebb galériák
Olvasta már?