Közélet

Érsek: év végéig átadjuk a D1-es Magyarbőd és Budamér közti szakaszát

Év végéig átadják a forgalomnak a D1-es autópálya Budamér és Magyarbőd közötti szakaszát. Az építkezést 2016-ban kezdték el. Érsek Árpád (Most-Híd) közlekedési miniszter csütörtökön úgy tájékoztatott, hogy a munka a tervek szerint halad.
TASR

2019. június 21. 10:12

- Somogyi Tibor felvétele

A 14,4 kilométeres szakasz a kassai délkeleti elkerülő út része lesz, a munka a terv szerint halad, bár némileg hátráltatta, hogy védett sasok fészkeltek a területen. „Örülök, hogy tartani tudjuk a határidőket és az utat át tudjuk adni az év végéig” - mondta miniszter.

A szakaszon 23 hídszerkezeti elem és három kereszteződés lesz, a beruházás költsége 203 millió euró.

Előkészületi fázisban van az R2-es gyorsforgalmi út Saca (Šaca) és Kassaolcsvár (Košické Oľšany) közti szakasza, amely összeköti a D1-es autópályát az R4-es Kassa (Košice) és Miglécnémeti (Milhosť) közti szakaszával, ezzel teljes lesz a Kassát elkerülő körgyűrű délkeleti része. „A közbeszerzési pályázatot meghirdettük, és mivel sok az érdeklődő, a határidőt meghosszabbítottuk, hogy minél jobb pályázatokat nyújthassanak be” - tette hozzá Érsek.

Az R2-es Saca és Kassaolcsvár közti szakasza két részből áll, a hosszabb rész közvetlenül csatlakozik a D1-eshez, a Nemzeti Autópálya-társaság tavaly év végén hirdette ki a pályázatot a megépítésére, a munka jövőre kezdődhet.

A rövidebb szakasz hét kilométeres, ezen lesz a kassai U. S. Steelhez vezető kereszteződés. Ennek megépítésére jövőre írják ki a közbeszerzést.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

A PS magyar platformja

A legjobb idővel került a döntőbe a szlovákiai kajak négyes

Bugár Béla videóban magyarázza a találkozását Kočnerral

Csak a hulladékelhordást bíznák külsős cégre Párkányban

Gelle csak magára számíthatott, de így is olimpiai kvótát szerzett

Vonzóbbá tennék 
a felsőoktatást

Legfrissebb galériák
Olvasta már?